Főoldal > MOZGÁS > 3 különleges zsírégető, stresszoldó, mozgásforma

3 különleges zsírégető, stresszoldó, mozgásforma

jógamozgástorna
0

Írta:

Nikotin és alkohol – miért ezekkel a káros anyagokkal harcolnál a stressz ellen, ha néhány egyszerű mozdulat is tökéletesen megszabadíthat a feszültségtől? Próbáld ki a következő 3 különleges mozgásformát, és garantáltan ellazulsz! Nia Ha végre szeretnéd magad jól érezni a bőrödben, és megismerni tested szükségleteit, számodra a Nia a tökéletes választás! Ez a különleges mozgásforma […]

Nikotin és alkohol – miért ezekkel a káros anyagokkal harcolnál a stressz ellen, ha néhány egyszerű mozdulat is tökéletesen megszabadíthat a feszültségtől? Próbáld ki a következő 3 különleges mozgásformát, és garantáltan ellazulsz!

Nia

Ha végre szeretnéd magad jól érezni a bőrödben, és megismerni tested szükségleteit, számodra a Nia a tökéletes választás! Ez a különleges mozgásforma a küzdősportok elemeit a jóga lágy mozdulataival, laza táncos lépésekkel és légzőgyakorlatokkal ötvözi. Az órákon a legkülönbözőbb stílusú dallamok szólnak, az afrikai, pörgős ritmusoktól kezdve az indiai, nyugtató zenéig, így könnyen kitáncolhatod magadból a napközben felgyűlt stresszt és feszültséget.
Miért érdemes kipróbálnod?
A Nia hatékonyan égeti a zsírt, de jó hatással van a szívre és az érrendszerre is – nem csoda, hogy több országban szívbetegek gyógyítására használják. Nem erőlteti meg egyik izomcsoportodat sem, viszont átmozgatja az egész testedet, és ami még fontosabb: megnyugtatja a lelkedet!
Mire figyelj?
Nem baj, ha nem vagy hajlékony, vagy ha nincs ritmusérzéked, a Niához egyik sem szükséges – csupán az oktatót kell követned, és azonnal ráérzel a mozdulatok ízére!

0017151_1.jpg ()

Qigong

A Qigong, más néven Csikung egy négyezer éves különleges gimnasztika: a meditáció, a légzés és a mozgás ötvözete. Az órák nyugodttá és ellazulttá tesznek, a gyakorlatok ugyanis nagyon egyszerűek, a mozdulatokat pedig lassan kell végrehajtani, így komoly megerőltetés nélkül edzésben tarthatod az izmaidat!
Miért érdemes kipróbálnod?
A Qigong serkenti az életenergiát, relaxál és frissít – emellett pedig javítja a keringést, ellazítja a feszes izmokat, megszünteti a magas vérnyomást és az emésztési zavarokat, sőt segít a koncentrációban is!
Mire figyelj?
Mozgás közben folyamatosan figyelj a légzésedre, hogy a pozitív energiák szabadon áramolhassanak a testedben: ha teheted, nyitott ablaknál vagy a szabadban végezd a gyakorlatokat!

Tibeti torna

Ha szeretnéd megőrizni a fiatalságodat és az egészségedet, próbáld ki a tibeti lámák évszázadok óta használt fiatalító, nyugtató tornáját! A hagyományos tibeti torna öt mozdulatsora egyszerű kar- és lábnyújtásokból, emelésekből és hajlításokból áll. A tibeti torna megmozgatja az egész testet, és serkenti a csakrák, vagyis az energiacentrumok forgási sebességét, ez pedig megakadályozza a szervezet öregedését!
Miért érdemes kipróbálnod?
A tibeti torna megszabadít a negatív energiáktól, segít leküzdeni a stresszt és a depressziót! Mivel a mozdulatsorok javítják a sejtműködést, ellenállóbbá teszik a szervezetedet a kórokozókkal szemben, így könnyebben legyőzheted a tavaszi betegségeket!
Mire figyelj?
Ugyan a gyakorlatok kevés időt igényelnek, és nagyon könnyen elsajátíthatóak, a testet csak fokozatosan szabad hozzászoktatni a tibeti tornához: az első héten csak három alkalommal gyakorolj, majd hetente növeld az edzés hosszát és gyakoriságát!

Képek forrása: Profimédia 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X