Főoldal > EGÉSZSÉG > Vészeld át a menstruációs görcsöket teával

Vészeld át a menstruációs görcsöket teával

fájdalomgyógyteaillóolajmenstruációmenstruációs görcstea
0

Írta:

Nagyon sok gyógyszer van, melyeket nőként beszedhetsz azokon a nehéz napokon, de ha nem akarod minden hónapban pirulákkal teletömni a tested, próbáld ki az alábbi lehetőségeket.

 

A menstruációs fájdalomra a legkevésbé sem vágyunk, főleg, ha annyira kellemetlen, hogy fájdalomcsillapítóra van szükség, amiért esetleg még a gyógyszertárba is el kell rohanni. Próbáld ki a fájdalom ellenszereként egy otthon készíthető teakeveréket, mellyel könnyíthetsz a menstruációs görcsök és diszkomfort érzésén.

Teaivás a görcsök ellen

Megmutatunk néhány olyan összetevőt, melyek segítségével kiváló fájdalomcsökkentő és görcsoldó teákat készíthetsz otthon. Az első ilyen hozzávaló a gyömbér: csak tedd a forró vízbe vagy tejbe. Használhatsz még mentát, fahéjat, kamillát, de akár még a málnalevelet is. Kipróbálhatod ezeken kívül a kányabangita teát is, ez esetben csak arra kell figyelned, hogy a menzesz előtti 3 napban is fogyaszd már, de arra nagyon vigyázz, hogy napi 3 bögrénél ne igyál többet belőle. Ugyanilyen hatásos lehetőséget nyújt a csombormenta tea, de itt a napi limit 2 bögre és a terhesség lehetősége esetén ne fogyaszd folyamatosan.

teamenzesz2.jpg ()

Alternatív teahasználat menstruáció alatt

Amikor megérkezik a menstruáció, nagyon sok nőnek elege lesz a kísérletezésből és fájdalomból, ezért feladja. Ha a gyomrod nem bírja, vagy nem tudod meginni a fenti teákat, máshogy is enyhíteni tudod velük a kellemetlenséget. Az egyik megoldás lehet például, ha gyömbéres borogatást készítesz: a meleg vízbe tedd bele a gyömbért, egy anyagdarabot márts bele, majd helyezd a görcsölő területre.

Egy másik alternatíva, ha minden nap 3 alkalommal eszel egy teáskanál aloe vera juice-t.

Ha a teaivás bármilyen okból nem járható  út a számodra, az alábbi fűszereket használva étkezés közben csillapíthatod a görcsök intenzitását: fahéj, gyömbér, fokhagyma, kakukkfű, szegfűszeg.

Aromaterápia és masszázs

Amikor aromaterápiával szeretnéd a menstruációs fájdalmakat csillapítani, a levendula jusson először eszedbe. 4 csepp levendula és 2 csepp kamilla, muskátli és majoranna elegyét néhány csipet só társaságában tedd egy üvegbe, majd az üveg fölé hajolva lélegezz mélyeket, ameddig a diszkomfort érzésed nem enyhül.

Ugyanezt a négy illóolajat használhatod masszázsra is, csak vigyázz rá, hogy a bőrödön nehogy allergiás reakció lépjen fel.

Másik kombinációja az illóolajoknak, ha 4 csepp levendulát, 2 csepp zsályát, 2 csepp rózsát és 1/8 csésze olívaolajat keversz össze. Mind a két kombináció segítségedre lehet, nézd meg, milyen illóolajok állnak rendelkezésedre.

A fentiek között nincs jobb vagy rosszabb, a lényeg az, hogy azt a módszert és hozzávalót találd meg, melyet kedvelsz, rendelkezésedre áll és a legkönnyebben kivitelezhetőnek érzed.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X