Főoldal > EGÉSZSÉG > Gyógyító só: 7 tipp, hogyan használd

Gyógyító só: 7 tipp, hogyan használd

betegségegészségegészségesgyógyításgyógyulásorvos
0

Írta: and

A sót nem csak ételeid ízesítésére használhatod, hanem egészségmegőrzéshez, gyógyuláshoz, szépítkezéshez is segítségül hívható.

1. Allergia és homloküreg-gyulladás

A só egy természetes antihisztamin, a leghatékonyabb megoldás az irritált nyálkahártyára. Forralj fel 2-3 dl vizet, majd adj hozzá sót. Hagyd kicsit oldódni, majd hűtsd le szobahőmérsékleten. Ha lehűlt, rakd bele egy orrcseppentő üvegbe. A megfelelő hatás érdekében napi 2-szer fújd az orrodba, és meglátod, az orrlyukaid hamar felszabadulnak tőle.

2. Torokfájás

A torokfájásra nincs is jobb gyógymód, mint a sós vizes öblögetés. Keverj össze egy teáskanál sót 2,5 dl vízzel, és kavargasd addig, amíg a só fel nem olvad. Gargalizálj az elkészült sós oldattal naponta többször.

3. Lüktető és érzékeny fogíny

Ha ezeket a kellemetlen tüneteket tapasztalod a fogínyeden, készíts oldatot egy teáskanál sóból és 1 dl meleg vízből. Gargalizálj vele naponta többször.

4. Fogfájás

Hogy enyhítsd a szinte elviselhetetlen fogfájást, öblögess 1 dl meleg víz, 2 teáskanál ecet és 1 teáskanál só keverékével. Azonban, ha a fájdalom enyhül is, ne feledd, hogy ez csak egy gyors segítség, nem végeges megoldás. Látogass el mihamarabb a fogorvosodhoz!

sok2.jpg ()

5. Duzzadt lábak

Estére mindig bedagadnak a lábaid? Készíts lábfürdőt sóból, amely csökkenti az ízületek gyulladását és nyugtatja a lábat. Önts meleg vizet egy edénybe, adj hozzá 4 teáskanál sót és pár csepp esszenciális olajat, amilyen az eukaliptusz, a levendula vagy a menta. Áztasd benne a lábad 30 percig.

6. Szájüregi égés

Amikor túl csípős vagy forró ételt fogyasztunk, natúr víz ivása helyett célszerűbb, ha fél teáskanál sót adunk a langyos vízhez, és evvel gargalizálunk félóránként, míg a kellemetlen, égő érzés teljesen el nem múlik.

7. Rovarcsípés

A só remek fájdalomcsillapító, csökkenti a méh vagy más rovar okozta csípés helyén keletkezett duzzanatot. Készíts sűrű oldatot sóból és vízből, amelyet tegyél a csípésre, majd hagyd ott addig, míg rá nem szárad. A só nyugtatja a bőrirritációt.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X