Főoldal > EGÉSZSÉG > Az 5 legjobb zsírégető tea – szerintünk

Az 5 legjobb zsírégető tea – szerintünk

teazsírégetés
0

Írta:

1. Hársfalevél tea A hársból készült főzet nemcsak a megfázás tüneteit enyhíti, hanem a benne található cserzőanyagoknak, flavonoidoknak és vitaminoknak köszönhetően serkenti az anyagcserét, ezzel segítve a fogyást.Így készítsd el:Önts le csészénként egy evőkanálnyi hársfalevelet forrásban lévő vízzel, majd 10-15 perc múlva szűrd le és ízesítsd szegfűszeggel. 2. Zöld teaA zöld teát elsősorban fogyasztó hatása […]

1. Hársfalevél tea

A hársból készült főzet nemcsak a megfázás tüneteit enyhíti, hanem a benne található cserzőanyagoknak, flavonoidoknak és vitaminoknak köszönhetően serkenti az anyagcserét, ezzel segítve a fogyást.
Így készítsd el:
Önts le csészénként egy evőkanálnyi hársfalevelet forrásban lévő vízzel, majd 10-15 perc múlva szűrd le és ízesítsd szegfűszeggel.

0016432_1.jpg ()

2. Zöld tea

A zöld teát elsősorban fogyasztó hatása tette híressé, eme előnyös tulajdonságát különleges antioxidáns tartalmának (pl. polifenolok, katekin) köszönheti. Ezek a vegyületek a zsírok lebontásán kívül segítik anyagcserét is, így a régóta jelenlévő zsírpárnák ellen is felveszik a harcot.

Így készítsd el:
Forrázz le egy liter, 60-80 fokos vízzel egy púpozott evőkanál zöld teafüvet, majd 3-5 perc ázás után szűrd le a főzetet. A teafüvet többször is felhasználhatod, de ilyenkor növeld az áztatási időt.

3. Maté tea

A Dél-Amerikából származó maté tea a zöld teához hasonló összetevőkkel dicsekedhet, de a tápértéke magasabb, mint kínai rokonának. Hatóanyagai elősegítik a zsírégetést, keserűanyag-tartalma pedig az étvágyat mérsékli. Fogyókúrás előnyein túl az egészségre is kedvező hatással van, mert erősíti a szervezet természetes védekező képességét.

Így készítsd el:
Csészénként egy evőkanálnyi teafűre önts kb. 70-80 fokos vizet, és 2-3 percnyi áztatás után szűrd le.

4. Gyömbéres hagymatea

A gyömbér és a fokhagyma együttese serkenti a máj, a vese és a lép működését, gyorsítja az anyagcserét, ezzel segítve a fogyást. Intenzív íze nemcsak különleges élményt nyújt, de segít a falási rohamok leküzdésében is.

Így készítsd el:
Tisztíts meg egy ökölnyi friss gyömbért, szeleteld fel, majd főzd 20 percig 2 liter vízben. Adj hozzá fél fej fokhagymát, forrald fel, hagyd kihűlni és úgy fogyaszd.


5. Rooibos tea


A vörös színű, dél-afrikából származó Rooibos tea karcsúsító hatását csersavtartalmának köszönheti, ez gátolja meg a zsírsavak és a koleszterin felszívódását. A Rooibos teához egy pici vaníliát vagy gyömbért keverve, változatos ízű, fogyást segítő italokat keverhetsz megadnak. 

Így készítsd el:
A tea készen kapható többféle ízesítéssel.

Jó, ha tudod!
– A teák zsírégető hatása akkor érvényesül leginkább, ha naponta háromszor, étkezés után fogyasztasz belőlük maximum egy csészével.
– Figyelj arra, hogy ne keverd a különböző teákat – egyszerre csak egyfélét fogyassz! 
– A teáknak kicsi az energiatartalma, arra azonban ügyelj, hogy a mézzel, illetve tejjel ízesített változatokra ez az állítás már nem igaz!
– Az esti órákban már ne teázz, mert élénkítő hatásuk akadályozhat a nyugodt alvásban.

Képek forrása: Profimédia 

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X