Főoldal > DIÉTA > Top 10 természetes étvágycsökkentő

Top 10 természetes étvágycsökkentő

diétafogyásfogyókúratáplálkozás
0

Írta:

Ezek az ételek beilleszthetők még a fogyókúrás étrendbe is, és még az étvágyadat is csökkentik!

Mandula

Egy marék mandula gazdag forrása az antioxidánsoknak, az E-vitaminnak és a magnéziumnak. Tudományosan is kimutatták, hogy növeli a teltségérzetet és segít megtartani a testsúlyodat. Tehát a mandula a tökéletes egészséges uzsonnád!

Kávé

Ha 1-2 csésze kávét megiszol naponta, magad mögött hagyhatod az idegeskedést. A kávé mérsékelt fogyasztása fellendíti az anyagcserét és elnyomja az étvágyat. Hogy mi a titka? A koffein és az antioxidánsok. De vigyázz, hogy ne tegyél bele túl sok cukrot vagy tejszínt!

Gyömbér

Évszázadokon át számos kultúrában használták a gyömbér gyökerét, mert csodálatos hatást gyakorol az emésztésre. Tedd smoothie-ba vagy indiai ételbe (sajnos a gyömbérsör most nem játszik), garantáltan energetizálja a testedet, javítja az emésztésedet és csökkenti az étvágyadat.

Avokádó

Tele van rostokkal és a szívre nézve egészséges, egyszeresen telítetlen zsírokkal. Ha mértékkel fogyasztod, az avokádó elnyomja az étvágyadat. Tény: a zsírok annyira jófejek, hogy jeleket küldenek az agyadba, mikor már tele van a gyomrod.

Cayenne bors

Válaszd a fűszereset! A legújabb kutatások szerint egy fél teáskanál cayenne bors növeli az anyagcserédet és eléget 10 extra kalóriát! Nem beszélve arról, hogy akik rendszeresen fűszeres ételeket esznek, átlagosan 60 kalóriától szabadulnak meg étkezésenként. Ezt érdemes kipróbálni!

Alma

Az alma minden fajtája segít elnyomni az éhségedet. Több okból is. Egyrészt tele van rostokkal és pektinnel, amelyektől úgy érzed, hogy tele vagy. Másrészt az alma szabályozza a glükóz szintedet és növeli az energiáidat. Végül pedig olyan sok időt igényel a rágása, hogy a testednek van ideje felismerni, ha már nem vagy éhes. Plusz a ráadás: nagyon finom!

Tojás

A tanulmányok kimutatták, ha egy tojást megeszel reggelire, 24 órán keresztül 330 kalóriával kevesebbet fogyasztasz, mintha azonos mennyiségű bagettet ettél volna az első étkezéskor. Elgondolkodtató, nem?

Víz

Ha megiszol 1-2 extra pohár vizet étkezés előtt, becsapod a gyomrodat, így 75-90 kalóriával kevesebbet fogsz enni, mint azok, akik nem ittak korábban. Legyen a legjobb barátod a H2O.

Édesburgonya

A tudósok szerint az édesburgonya speciális keményítőt tartalmaz, amely ellenáll az emésztő enzimeknek, így hosszabb ideig marad a gyomorban, és tovább érzed majd a telítettség érzetét. Plusz kitűnő A- és C-vitaminforrás!

Étcsokoládé

Szereted a csokoládét, és nem bírsz megálljt parancsolni magadnak? Próbáld ki a következő módszert: csak lassan ízlelgess egy vagy két kocka legalább 70% kakótartalmú étcsokoládét, amikor legközelebb édességre vágysz. Egy kis étcsoki segít csökkenteni a sóvárgást, mert a keserű íz elveszi a szervezeted étvágyát. Nem beszélve arról, hogy a fekete csokoládét hosszabb idő alatt emészti meg.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X