Főoldal > DIÉTA > Édes élvezet bűntudat nélkül: 4 egészséges, mogyorókrémes finomság

Édes élvezet bűntudat nélkül: 4 egészséges, mogyorókrémes finomság

desszertegészségenergiafinomságmogyorókrém
0

Írta: and

1. Mogyoróvajas-banános szendvics Ez a tökéletes „fogd és vidd”-reggeli csak négy hozzávalót tartalmaz, és egy szempillantás alatt elkészíthető. Hozzávalók 1 adaghoz: 1 szelet vékony teljes kiőrlésű kenyér, pirítva2 ek. mogyoróvaj1 banán, szeletelve½ ek. chia mag Elkészítése: Kend meg mindkét szelet pirítóst vékonyan egy evőkanál mogyoróvajjal. Tegyél rá banánszeleteket, és végül szórd meg chia maggal. 2. […]

1. Mogyoróvajas-banános szendvics

Ez a tökéletes „fogd és vidd”-reggeli csak négy hozzávalót tartalmaz, és egy szempillantás alatt elkészíthető.

Hozzávalók 1 adaghoz:

1 szelet vékony teljes kiőrlésű kenyér, pirítva
2 ek. mogyoróvaj
1 banán, szeletelve
½ ek. chia mag

Elkészítése: Kend meg mindkét szelet pirítóst vékonyan egy evőkanál mogyoróvajjal. Tegyél rá banánszeleteket, és végül szórd meg chia maggal.

2. Mogyoróvajas müzli

Fogyaszd a görög joghurtot reggelire ezzel a házi készítésű, mogyoróvajas müzlivel (de akár önmagában is eheted), hogy egy fenséges, egészséges finomsággal induljon a napod.

Hozzávalók 4 ¼ csészés adaghoz:

2 ek. mogyoróvaj
2 ek. méz
¼ tk. fahéj
¼ tk. vanília-kivonat
1 csésze zab

Elkészítése: Melegítsd elő a sütőt 160 fokra. Készíts elő egy tepsit, rakj bele egy sütőpapírt, majd tedd félre. Keverd össze egy tálban a mogyoróvajat és a mézet, és mikrózd addig, amíg a mogyoróvaj megolvad (kb. 20 mp). Keverd össze, majd add hozzá a fahéjat és a vaníliát a keverékhez. Adagold hozzá a zabot, és keverd, amíg teljesen össze nem áll a massza. Terítsd ki sütőpapírra a zabos keveréket, majd süsd 7-8 percig, vagy amíg a müzli enyhén meg nem barnul. Hagyd hűlni, amíg ropogós nem lesz.

peanut2.jpg ()3. Mogyoróvajas energiafalatok

Süss magadnak pár energizáló mogyoróvajas falatkát, hogy egész héten legyen mit nassolnod. Az édes sütemény nem utolsó sorban tökéletes edzés előtti és utáni rágcsálnivaló.

Hozzávalók kb. 15 energiafalathoz:

1 csésze mogyoróvaj
1/2 csésze barnacukor
1 tojás
1/2 csésze búzacsíra

Elkészítése: Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Keverd össze a hozzávalókat egy tálban, ameddig teljesen össze nem áll a tészta. Adagold vastagon egy evőkanál segítségével a sütőpapírra, amivel kibélelted a tepsit. Süsd 10-12 percig, vagy ameddig kicsit meg nem barnul. Ha elkészült, hagyd kihűlni, és már fogyaszthatod is!

4. Csokoládés-mogyoróvajas esti zabpehely

Túl elfoglalt vagy ahhoz, hogy zabpelyhet készíts reggelire? Ezzel az egyszerű recepttel minden előkészület letudható egy éjszaka alatt. Reggel csupán bele kell keverned egy evőkanál mogyoróvajat, és már élvezheted is az édes finomságot.

Hozzávalók 1 adaghoz:

1/2 csésze natúr zabpehely
1,5 ek. chia mag
1 csésze mandulatej
1/2 ek. kakaópor
1 ek. mogyoróvaj

Elkészítése: Keverd össze a hozzávalókat a mogyoróvaj kivételével, és tedd éjszakára a hűtőbe a keveréket. Fogyasztás előtt vedd ki a hűtőből, keverj bele egy kanál mogyoróvajat, és már reggelizhetsz is!

Fotó: Profimedia – Red Dot

Így segítsd a méregtelenítést és az emésztést!

Vásárolj úgy, ahogy Neked a legjobb! Új online drogéria indult!

Hidratálás belülről: A gyönyörű és egészséges bőr egyik titka


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X