Főoldal > DIÉTA > Könnyű vacsora: 4 szuperfinom szendvicskrém

Könnyű vacsora: 4 szuperfinom szendvicskrém

avokádódiétakrém
0

Írta: and

Avokádókrém Hozzávalók: 2 darab érett avokádó, fél fej lilahagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 paradicsom, 1 csokor koriander zöld, 1 darab lime, só, bors, chili (friss vagy szárított). Az avokádót vágd félbe, kanalazd ki a héjából egy tálba és törd össze villával. Dobd hozzá az apróra vágott hagymát, reszeld hozzá a fokhagymát. A paradicsom magját távolítsd […]

Avokádókrém

Hozzávalók: 2 darab érett avokádó, fél fej lilahagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 paradicsom, 1 csokor koriander zöld, 1 darab lime, só, bors, chili (friss vagy szárított).

Az avokádót vágd félbe, kanalazd ki a héjából egy tálba és törd össze villával. Dobd hozzá az apróra vágott hagymát, reszeld hozzá a fokhagymát. A paradicsom magját távolítsd el, a húsát vágd apró kockákra, ez is mehet a többihez. Locsold meg a lime levével, sózd, borsozd, ha szeretitek a csípős ételeket, chilit is dobhatsz bele. Végül aprítsd hozzá a koriander zöldet, keverd össze az egészet és fél órára tedd be a hűtőbe. Fokhagymás pirítóssal vagy tortilla lapba tekerve a legfinomabb!

Padlizsánkrém

Hozzávalók: 2 nagy padlizsán, 1 nagy gerezd fokhagyma, 1 kis fej hagyma, majonéz, só, bors, pici ecet.

krem2.jpg ()A padlizsánokat mosás után szurkáld meg több helyen és 50 percre told be őket a 200 fokos sütőbe. (Nyáron próbáld ki faszénen sütve, még finomabb lesz!) Ha kész, hagyd langyosra hűlni, vágd félbe és kanalazd ki a héjából a sült zöldséget. Aprítsd hozzá a hagymát, fokhagymát, sózd, borsozd és botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd az egészet, majd keverj hozzá körülbelül két evőkanál majonézt. A végén ízesítsd pici ecettel. Hagyd összeérni az ízeket és pitával vagy pirítóssal tálald!

Karfiolkrém

Hozzávalók: 1 kisebb fej karfiol, fél fej lilahagyma, 1 gerezd fokhagyma, tejföl, mustár, majonéz, só, bors.

A rózsáira szedett karfiolt sós vízben főzd meg, hagyd kihűlni. Törd össze villával, vagy ha teljesen sima krémet szeretnél, akkor pürésítsd botmixerrel. Add hozzá az apróra vágott hagymát, reszelt fokhagymát, pici mustárt, 1 evőkanál tejfölt, 2 evőkanál majonézt, sózd, borsozd és alaposan keverd össze. Kevés citromlével ízesítheted még, és ezt is hagyd pihenni tálalás előtt a hűtőben!

Fűszeres sütőtökkrém

Hozzávalók: 25 dkg sült sütőtök (lehet üveges püré is), 1 kis fej mogyoró- vagy lilahagyma, 4 centis friss gyömbérdarab, 1 csokor koriander zöld, só, bors, chili (friss vagy szárított).

A sütőtököt kanalazd egy tálba az aprított hagymával együtt, a gyömbért hámozd meg és reszeld hozzá a többihez. Sózás, borsozás után pürésítsd az egészet. Chilivel lesz az igaz, de ha a csemete is eszik belőle, óvatosan bánj vele! Végül apríts hozzá jó sok koriandert, pár csepp zöldcitrom-lével pedig tovább bolondíthatod! Próbáld ki pirított kalácsra kenve, de rozskenyérrel is isteni!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X