Főoldal > DIÉTA > Égesd a zsírt zöld teával!

Égesd a zsírt zöld teával!

fogyásfolyadékitalteazöld teazsírégetés
0

Írta:

Ez történik a testedben, ha zöld teát iszol

Ha 1 csésze zöld teát iszol

Helyettesítsd a reggeli vagy délutáni tejeskávédat egy csésze zöld teával – amely lényegében nem tartalmaz kalóriát – , és máris napi 150 kalóriával kevesebbet juttattál a szervezetedbe. Kutatások szerint ha naponta csak 100 kalóriával spórolsz többet az italaidnak köszönhetően, az akár egy kiló plusz fogyást is jelenthet hat hónap alatt!

A zöld tea szabályozza az inzulinszintet és a glükózszintet, ezzel a szervezet energiafelhasználása hatékonyabban működik. Rendszeres mozgással kombinálva már egyetlen csésze zöld tea segít stabilizálni a magas vércukorszintet.

Ha 2 csésze zöld teát iszol

Nem csak olyan ásványi anyagokból juttathatsz optimális adagot a szervezetedbe, mint a mangán, a szelén, a króm és a cink, a zöld tea bizonyítottan a zsírégető hormonból, a noradrenalinból is jócskán juttat neked. Ez az a hormon, ami felpörget edzés után.

A zöld tea az alakod megtartásában is segít. A benne található theanin nevű aminosav segít az éberség növelésében ugyanúgy, mint a koffein, ám nem leszel tőle ideges. A theanin emellett növeli az agyban található dopamin és szerotonin szintjét is, ezek a neurotranszmitterek segítenek az izmok fejlesztésében. Tehát aznap, amikor edzeni indulsz, kortyolj el két csésze zöld teát, hogy jobban menjen a mozgás.

zoldtea2.jpg ()

A tea segít megelőzni a szívbetegségek kialakulását is, mert védi az ereket, az érfalakat, és az egész keringési rendszerre jótékonyan hat. Kutatások szerint két csésze zöld tea elfogyasztása után 30 perccel kitágulnak az erekben található sejtek, ellazulnak az artériák és a vénák, ez pedig lehetővé teszi a szabadabb véráramlást.

Ha 3 csésze zöld teát iszol

Három csésze zöld tea egy kevés alacsony zsírtartalmú tejjel ízesítve segít elégetni 106 kalóriát. Ha naponta kortyolsz a zöld nedüből, a segítségével egy év alatt több mint 38000 kalóriát égethetsz el!

Emellett a hasi zsírpárnáknak is búcsút mondhatsz a teázással, egy tanulmány szerint ugyanis három hónap alatt csökkenthető a pocak mérete a rendszeres teafogyasztásnak köszönhetően.

A kardioedzések hatása is fokozható a zöld ital segítségével, ugyanis a benne található EGCG antioxidánsnak köszönhetően 17 százalékkal növeli zsírégetés hatékonyságát egy 30 perces kardiozás során.

És még nem ért véget a zöld tea előnyeinek sora: az ital segíthet a csontok erősítésében, a benne lévő koffein, fitoösztrogén és fluorid segít növelni a csontsűrűséget a teát rendszeresen fogyasztók esetében.

Wellness Cafe tippek:

Így ne használd: A teafüvek és a friss levelek már nem tartalmaznak antioxidánsokat a második használatkor, emiatt, hogy áldásos hatását élvezd, csak egyszer forrázd le a teát.

Válassz valódi teát, mivel a palackozott jeges teák tele vannak cukorral, és kevesebb antioxidánst tartalmaznak, mint a feldolgozatlan teák.

A teafiltert alaposan tunkold a csészébe, hogy minél több zsírégető EGCG oldódhasson ki a tealevelekből.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X