Főoldal > SZÉPSÉG > A leghatékonyabb fegyverek a cellulit ellen

A leghatékonyabb fegyverek a cellulit ellen

cellulitgyümölcslúgosítnarancsbőr
0

Írta: and

Sajnos a nők kb. 90%-a állandó harcban áll a cellulittal, ami nyáron az egyik  legnagyobb problémának bizonyul. Lehet bármilyen tökéletes és csábító a ruhánk, ha a kivillanó combokon karfiolszerű képződmények éktelenkednek. Számos krém és kozmetikai kezelés áll rendelkezésünkre ellene, azonban ahhoz, hogy a hatás maximális legyen, oda kell figyelnünk a táplálkozásunkra is. Vannak olyan ételek, […]

Sajnos a nők kb. 90%-a állandó harcban áll a cellulittal, ami nyáron az egyik  legnagyobb problémának bizonyul. Lehet bármilyen tökéletes és csábító a ruhánk, ha a kivillanó combokon karfiolszerű képződmények éktelenkednek. Számos krém és kozmetikai kezelés áll rendelkezésünkre ellene, azonban ahhoz, hogy a hatás maximális legyen, oda kell figyelnünk a táplálkozásunkra is. Vannak olyan ételek, melyek fogyasztása nagyban hozzájárul a szép, feszes bőr eléréséhez.

Nincs összefüggésben a súlyfelesleggel

A narancsbőr bármelyikünkön megjelenhet, legyünk karcsúak vagy ducibbak, tehát téves az az elképzelés, miszerint a cellulit csakis a molettebb hölgyek átka. Általában öröklődő hajlamról van szó, de azoknál is kialakulhat, akik túlságosan nagy mennyiségben fogyasztanak egészségtelen ételeket, így azok méreganyagokat hagynak maguk után, minek következtében kialakulnak a kisebb-nagyobb kráterek a bőrön. Ezen kívül fontos a megfelelő vízpótlás is, hiszen ha ez elmarad, akkor az emésztés, az anyagcsere, valamint a vérkeringés lelassul, így a salakanyagok nem tudnak távozni a szervezetünkből.

Meg kell jegyezni, a cellulit nem egyenlő a cellulitisszel, mivel az utóbbi már gyulladást is takar, így azt szigorúan tilos masszíroztatni, vagy orvosi javallat nélkül kozmetikai kezeléseknek alávetni!

cellulit2.jpg ()Reggelizz gyümölcsöket!

Ahányszor csak teheted, reggelizz gyümölcsöket, mivel amellett, hogy már kora reggel átmossa a szervezetedet, még lendületesebben kezdheted velük a napod! A legjobb erre a célra a citrom és a grapefruit. Igyál minden étkezés előtt citromos vizet (cukor nélkül!), így még  evés előtt beindítod az emésztésed, ezért sokkal gyorsabban elindul a bevitt tápanyagok emésztése. Ha bírod a savanykás ízt, miután eltűntettél mindent a tányérodról, nyalogass el egy-két citromkarikát magában. Ezáltal anyagcseréd felgyorsul, sőt, egy kiadósabb menü után nem fogod úgy érezni, mintha ki akarnál durranni.

A grapefruit az egyik legszentebb gyümölcs a fogyókúrázók és a méregtelenítők körében, ugyanis kevés olyan étel van, amely annyi jó hatással bírna, mint ez a piros húsú finomság. Az egyik legjobb zsírégető hírében áll, állítólag akár 5 kilótól is megszabadulhatsz egyedül azzal, ha minden étkezés után egy felet megeszel belőle. Alaposan kitisztítja a lerakódott mérgektől a szervezeted, értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal lát el, valamint rendszeres fogyasztása csökkenti a rák kialakulásának kockázatát. Akár kikanalazod, akár facsart levét veszed magadhoz, hatása minden esetben ugyanúgy érvényesül.

Lúgosíts a cellulit ellen!

Bizonyára tudod, az egészségtelen ételek, a sok vegyszer, valamint a gyógyszerek hatására a szervezet sav-bázis egyensúlya felborul és megkezdődik az elsavasodás, ami különböző betegségek kiváltó oka lehet. És bizony a narancsbőré is, mivel a savas mangoacai.jpg ()melléktermékek egésze nem tud belőlünk eltávozni, így egy része bizony a kötőszöveti állományban rakódik le. Ezáltal a nyirokkeringés lényegesen lelassul, a méreganyagok nem képesek kiürülni, és előbb-utóbb megjelenik a cellulit. Hogy ezt elkerüljük, vagy esetleg visszafordítsuk, érdemes időről időre alapos lúgosító kúrát végezni. 

Kerüld az olyan savasító ételeket, mint a csoki, a chips, a fehér kenyér vagy az alkohol és fogyassz helyettük inkább teljes kiőrlésű pékárukat, kefirt, szójás termékeket. Dietetikusok szerint az egyik legjobb lúgosító növény a lucerna, ami igen hatásos méregtelenítő hírében áll, és kitűnően közömbösíti a gyomorsavat. Magas rost- és minceurdetox.jpg ()ásványi anyag tartalma mérsékli a székrekedést, sőt, enyhén hashajtó hatású is, így jól át tudja mosni az egész szervezetet. Külön jó oldala, hogy a benne található klorofil miatt javul a sejtek oxigén-felvétele is, így sejtregeneráló és fiatalító tápanyag is egyben.

Wellness cafe tipp: MangoAcai kapszula (6200 Ft), Yves Rocher Minceur Detox SOS Destock Gel (4400 Ft), Vichy Cellu Destock narancsbőr elleni gél (7886 Ft), L’Oréal Paris Perfect slim Laser karcsúsító krém (4499 Ft)

Légy magabiztos nő, kívülről – belülről!

Ellenőrzött, vitamindús zöldségek? Itt megtalálod!

Az vagy, amit megeszel – ellenőrzött alapanyagok, egészséges test!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X