Főoldal > EGÉSZSÉG > Ételek, amelyek duóban egészségesebbek

Ételek, amelyek duóban egészségesebbek

diétatáplálkozás
0

Írta: and

Néhány egészséges élelmiszer önmagában is a diéták favoritja, ám kevesen tudj&

Néhány egészséges élelmiszer önmagában is a diéták favoritja, ám kevesen tudják, hogy együtt sokkal hatásosabbak. Jennifer McDaniel, a Táplálkozástudományi és Dietetikai Akadémia szóvivője elmondta, hogy miket érdemes kombóban fogyasztani.

Joghurt + granola

Kezdd a napot egy egészséges parféval! A joghurt probiotikumot tartalmaz, a teljes kiőrlésű gabonák pedig prebiotikumokat, amelyek McDaniel szerint táplálják a probiotikus baktériumokat. A joghurt és a granola (vagy másképpen „sült müzli”) együttes fogyasztása lehetővé teszi az emésztőrendszer zökkenőmentes működését.

citromtea.jpg ()Zöld tea + citrom

A citrom életben tartja a zöld tea antioxidánsait, ameddig a szervezeted fel nem használja őket. Már egy csepp citrom is elegendő C-vitamint tartalmaz ahhoz, hogy segítsen az emésztőrendszernek lassítani a katekinek lebontását. A szakértő szerint ez nagyszerű, hiszen ezek az antioxidánsok növelhetik a szervezet kognitív képességeit.

Barna rizs + hagyma és fokhagyma

Adj egy kis pirított hagymát és fokhagymát a következő adag barna rizsedhez! A Mezőgazdasági és Élelmiszertudományi szaklap kutatása alapján megállapították, hogy a kénvegyületek növelhetik a rizsszemekben lévő cink és vas felszívódását, segítenek fenntartani az egészséges anyagcserét, és feltöltenek energiával.

Lazac + kurkuma

Próbáld ki, hogy kurkumát dörzsölsz a mennyei lazacfilébe! A halakban található DHA (egy bizonyos típusú omega-3 zsírsav) és a kurkumin (egy erős antioxidáns), amely a kurkuma fűszer része, lassítják az emlőben található ráksejtek növekedését, ha együtt fogyasztod őket. Mindez szerepel egy rákkutató központ 2011-es tanulmányában is.

Brokkoli + retek

Ezentúl inkább párold a brokkolit! Főzés közben a rendkívül hasznos myrosinase nevű enzimek távozhatnak a belőle, pedig segítenének a szervezet rák elleni küzdelmében. McDaniel szerint érdemes az étkezést megerősíteni más myrosinase-tartalmú élelmiszerrel is, mint például a nyers retek vagy a mustár.

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X