Főoldal > EGÉSZSÉG > Íme a 7 legfontosabb napvédelmi tipp

Íme a 7 legfontosabb napvédelmi tipp

napnapsugaraknaptejnapvédelem
0

Írta: and

Már az öltözködés előtt kend be magad!Ha az öltözködést megelőzően kened be magad a fényvédővel, akkor kisebb a valószínűsége annak, hogy kihagyod valamelyik fontos felületetet. A tested teljes terjedelmére vigyél  fel egy feles pohár nagyságának megfelelő mennyiséget a széles spektrumú napvédőből, ami legalább 30-as fényvédővel rendelkezik. Az arcodra egy teáskanálnyi mennyiség az ideális. Wellness Cafe […]

Már az öltözködés előtt kend be magad!
Ha az öltözködést megelőzően kened be magad a fényvédővel, akkor kisebb a valószínűsége annak, hogy kihagyod valamelyik fontos felületetet. A tested teljes terjedelmére vigyél  fel egy feles pohár nagyságának megfelelő mennyiséget a széles spektrumú napvédőből, ami legalább 30-as fényvédővel rendelkezik. Az arcodra egy teáskanálnyi mennyiség az ideális.

Wellness Cafe tipp: Ha a naptej kiszerelésért annyira nem vagy oda, akkor próbáld ki a Nivea pumpás SUN Protect & Bronze Spray FF30 (4849 Ft) termékét, ami az ideális védelem mellett még a barnulási folyamatot is serkenti. „Mágikus alkotóeleme” a glicirretinsav, ami egy természetes melamin fokozó, amelynek hatására még tovább megőrizheted a napbarnított színt.

Ne várj addig, amíg kilépsz a szabadba!

Íme még egy ok, amiért érdemes a felöltözés előtt felvinned a fényvédő terméket: a fényvédőnek egy jó 20 perc kell, míg felszívódik, így a bőröd teljesen védett lesz az UV sugarakkal szemben. Ha vársz vele, akkor lehet, hogy az első félórában, amit a szabadban töltesz, nem lesz megfelelő védettséged a nap káros sugarai ellen.

niveasun.jpg ()Wellness Cafe tipp: Ha az érzékeny bőrűek táborát erősíted, különleges védelemre van szükséged. A NIVEA SUN Pure & Sensitive FF50 (4849 Ft) készítményében nincsenek színezőanyagok, tartósítószer vagy illatanyagok, így semmi olyan nem rejlik benne, ami még inkább irritálhatja az amúgy is érzékeny bőröd. Aloe verát tartalmaz, emellett extra adag bőrhidratáló anyaggal és E-vitaminnal óvja a bőrt. Gyorsan felszívódik, így hamar öltözködhetsz, miután befújtad magad.

Legyen a fényvédőd duplán hatékony!

Fényvédő használatakor sose feledkezz meg az arcodról és ilyenkor olyan formulájú terméket válassz, ami más szépségproblémára is gyógyírt jelenthet.

Wellness Cafe tipp: Ha például folyton küzdesz a zsírosodásra hajlamos bőröddel, akkor keress olyan terméket, amit kifejezetten ilyen bőrtípusra fejlesztettek ki. A La Roche-Posay Anthelios SPF 30 Napvédő Fluide Extreme zsíros, aknés bőrre (4799Ft) termékét direkt a zsírosabb bőrűeknek találták ki. Sokáig matt hatást biztosít, és a nyár végére a bőröd is sokkal egészségesebb lesz. A benne lévő perlitnek köszönhetően azonnal elnyeli a faggyút, emellett persze a megfelelő UV-védelemről is gondoskodik.laroche.jpg ()

Sose hagyatkozz a sminkre!

Csábító a gondolat, hogy a reggeli nagy sietségben kihagyod az arcod fényvédővel való felvértezését, hiszen az alapozód és a púdered úgyis tartalmaz SPF-t. De igazából, ezekből 14-szer több kellene felvinned, mint a naptejből, tehát sose mulaszd el ezt a lépést!

Csak frisset!

Mindenkinek leselkedik legalább egy tubus megmaradt naptej a fürdőszoba szekrényében, de rendkívül fontos, hogy ne ezt használd fel, hanem egy új termékkel vágj neki a nyárnak.

Ne legyenek kifogások!

Ha azért nem kened be az arcodat a fényvédővel, mert félsz a pattanások felbukkanásától, akkor ezt gyorsan felejtsd el. Különben is, a pattanások nem a készítménytől alakulnak ki, hanem az izzadás miatt. Ha tudod magadról, hogy izzadékonyabb típus vagy, akkor eleve olyan terméket emelj le a polcról, ami vízálló. Mielőtt újrakennéd az arcod, mindig töröld át egy kozmetikai kendővel, így eltávolíthatod az izzadtságot és a szennyeződéseket is.

eucerinsun.jpg ()Sose fogyj ki belőle!

Mindig legyen kéznél elegendő mennyiségű fényvédőkrém, hiszen már egyetlenegy leégés is veszélyes lehet! Ha pedig bizonytalan vagy, hogy melyik terméket válaszd, nyugodtan kérd ki egy bőrgyógyász véleményét, hasznos tanácsokkal fog ellátni.

Wellness Cafe tipp: Az Eucerin Sun Napteje száraz bőrre FF30 (5430 Ft) a napsugárzás káros hatásai ellen biológiai védelmet is nyújt. Egy természetes anyag rejlik benne, az édesgyökérből nyert, erős antioxidánsként funkcionáló licochalcone A, ami megvédi a bőrt és segít a mélyebb rétegekben lévő bőrsejtek napsugárzás eredményezte károsodásának kiküszöbölésében is.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Légy magabiztos nő, kívülről – belülről!

Legyél két hét alatt bomba nő!

Így szépülj okosan!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X