Főoldal > EGÉSZSÉG > A 2 legzsírosabb saláta – így tedd őket egészségessé!

A 2 legzsírosabb saláta – így tedd őket egészségessé!

egészségessalátazsíros
0

Írta: and

A saláták igen megtévesztőek lehetnek. A színes zöldségek ugyanis táplálónak és egészségesnek tűnnek, azonban gyakran több kalóriát és zsírt tartalmaznak, mint egy hamburger-sültkrumpli kombináció. Az alábbi két saláta különösen becsapós, a Wellness Cafe segítségével azonban könnyedén diétássá alakíthatod őket! Cézár saláta A Cézár saláta ártatlannak tűnik, azonban a rajta található öntet rengeteg pluszkalóriát rejt: akár […]

A saláták igen megtévesztőek lehetnek. A színes zöldségek ugyanis táplálónak és egészségesnek tűnnek, azonban gyakran több kalóriát és zsírt tartalmaznak, mint egy hamburger-sültkrumpli kombináció. Az alábbi két saláta különösen becsapós, a Wellness Cafe segítségével azonban könnyedén diétássá alakíthatod őket!

Cézár saláta

A Cézár saláta ártatlannak tűnik, azonban a rajta található öntet rengeteg pluszkalóriát rejt: akár 700-800 kalóriát is tartalmazhat egy éttermi adag. Ha drasztikusan csökkenteni szeretnéd az energiatartalmát, készítsd el otthon. Az alábbi öntet a zsíros majonézt mustárral, ecettel és citromlével helyettesíti. Próbáld ki ezt az alacsony zsírtartalmú, krémes dresszinget:

Körülbelül egy csészéhez: (Tálald úgy, mint egy hagyományos Cézár öntetet a salátához, szinte biztos, hogy senki nem veszi észre a különbséget.)

Hozzávalók:
2/3 csésze (kb. 150 gramm) kemény állagú selyemtofu
1/4 csésze víz
1/4 csésze citromlé
2 evőkanál light szójaszósz
1 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál dijoni mustár
2 gerezd fokhagyma
Őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítése: Tedd az összes hozzávalót a turmixgépbe, és pépesítsd, ameddig sima nem lesz. Öntsd az öntetet a friss salátára, és hagyd el a szokásos pirítóst, vagy a pirított zsemlekockákat.

Tápanyagtartalom adagonként (kb. 2 evőkanál): 25 kalória (5 zsírból), 0.5g zsír, 0g telített zsír, 0mg koleszterin, 140mg nátrium, 3g szénhidrát (0g élelmi rost, 1g cukor), 2g fehérje

sali2.jpg ()


Krumplisaláta

Fél csésze hagyományos krumplisaláta 179 kalóriát tartalmaz. Ha szeretnél kipróbálni egy zsírszegény, majonéztől mentes finomságot, válaszd a joghurtos-mustáros öntettel készült verziót, amit a krémes görög joghurt, a mustár, a cayenne bors és a vöröshagyma kombinációja tesz ellenállhatatlanná.

Hozzávalók 4-6 adaghoz:
1/2 kg főtt, hámozott, felkockázott (viaszos) krumpli
1 apróra vágott vöröshagyma
1/2 kockára vágott uborka
1 apróra vágott zeller
1/2 db felaprított kaliforniai paprika (bármilyen színben)
10 db félbevágott olajbogyó (zöld vagy fekete)
2 db apróra vágott kemény tojás
2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
2 evőkanál apróra vágott mentalevél
1 csésze sűrű görög joghurt
1 evőkanál mustár
1/2 teáskanál cayenne bors
1 evőkanál apróra vágott kapribogyó
2 darált szardella filé
Bors ízlés szerint
1 nagy gerezd zúzott fokhagyma
2 felszeletelt paradicsom

Elkészítése: Keverd össze egy nagy tálban a krumplit, a hagymát, az uborkát, a zellert, a kaliforniai paprikát, az olajbogyót, a tojást, a petrezselymet és a mentalevelet. Keverd össze a joghurtot a mustárral, a cayenne borssal, a kapribogyóval, a szardellával, a paprikával és a fokhagymával, kóstold meg, és fűszerezd ízlés szerint. Óvatosan keverd össze az öntettel a salátát, öntsd egy nagy tálba, és rakd a szélére a paradicsom szeleteket (esetleg díszítésképp még pár olajbogyót). 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X