Főoldal > DIÉTA > Íme a legjobb diéták 2013-ra!

Íme a legjobb diéták 2013-ra!

diétatáplálkozás
0

Írta:

Biztos te is sokféle diétát kipróbáltál már – az Atkinst, a vércsoport szerinti t&aacute

Biztos te is sokféle diétát kipróbáltál már – az Atkinst, a vércsoport szerinti táplálkozást, lehet, hogy még az igen elvetemültnek tűnő bébiétel diétának is adtál (remélhetőleg csak egy) esélyt – de mindig vannak olyan új módszerek, amelyekkel érdemes ésszerű keretek között kísérletezni. Összegyűjtöttük a három legjobb 2013-as diéta-trendet, így könnyedén kiválaszthatod a számodra legkedvesebbet.

A 8 órás diéta

Ez a diéta nagyon tetszetős, hiszen egyszerű, hatékony, és majdhogynem azt ehetsz, amit csak akarsz. Az ötlet azon alapszik, hogy a hét általad kiválasztott három napján csak és kizárólag egy nyolcórás periódusban ehetsz, utána már egy falat sem megengedett. Például, ha 10 órakor reggelizel, a vacsorát este 6-ig le kell tudnod. Ebben a nyolc órában elfogyaszthatod a három főétkezést, vagy akár nassolhatsz egész nap, ez csakis rajtad áll, bár a program kidolgozói óva intenek a finomított szénhidrátoktól, a cukortól, a fehér kenyértől és a tésztától. A program egyik megalkotója, David Zinczenko továbbá azt is javasolja, hogy reggelente legalább egy 8 perces edzést is teljesíts akár egy kis lépcsőzés vagy kocogás formájában.

dieta2.jpg ()Az édes méreg diéta

Ha édesszájú vagy, akkor ez lehet a számodra ideális diéta, hiszen megtanít rá, hogyan száműzheted fájdalmas lemondás nélkül a cukrot az étrendedből. A diéta atyja, David Gillespie felismerte, hogy elhízásának legfőbb oka a cukor, így eldöntötte, hogy visszafogja az édességek majszolását, és láss csodát, természetesen lefogyott. Egy 5 lépcsőből álló tervet dolgozott ki, amellyel te is leszokhatsz az állandó édességevésről.

Ezek pedig a következők:

1. Megfelelő elhivatottsággal fogj hozzá a diétához, az életmódváltáshoz.

2. Számolj le a cukorhoz fűződő szokásokkal (például, ha a szomorú vagy egy tábla csoki a tuti vigasz).

3. Teljes mértékben rekeszd ki a cukrot az élelmiszerkészletedből.

4. Ebből következik a következő fokozat, miszerint az elkészített ételeidből is tüntesd el az édes mérget.

5. Töltsd fel az éléskamrád egészséges, cukormentes alapanyagokkal és ebben a szellemben, szó szerint cukormentesen éld az életed.

„Használd az agyad” diéta

Ez a diéta nem a testről, sokkal inkább az agyról szól. Dr. Amen megállapította, hogy ha ki tudod fundálni, milyen evő vagy, akkor arra is képes leszel, hogy kidolgozd a számodra leggyorsabb, legegyszerűbb fogyókúrás programot. Az embereket a táplálkozási szokásuk szerint 8 csoportba sorolta – például megrögzöttek, akik éjjel tivornyáznak a hűtőben kutakodva, majd utána iszonyú bűntudatuk lesz; az érzelmi kényeztetésre vágyók, akik azért esznek, hogy boldogabbnak érezzék magukat; az impulzív nagy-evők, akik a nap elején helyesen táplálkoznak, de aztán az elhatalmasodó unalom mindent elront, és ott vannak még az idegesek, akik már a legkisebb stressz hatására is étel után nyúlnak.

Ezeknek a típusoknak Dr. Amen testreszabott stratégiákat dolgozott ki a könyvében, amelyekkel ki-ki könnyedén ellenállhat a csábításnak. A szerző olyan tanácsokkal is segíti a fogyni vágyókat, mint például, hogyan étkezzünk színesebben (szó szerint); a magas glikémiás indexű gyümölcsöket (ananászt, görögdinnyét, datolyát) kerüljük, hiszen ezek hatására gyorsan megugrik a vércukorszint; és semmi esetre se száműzzük a jó zsírokat, hiszen azok elengedhetetlenek az agy egészségéhez, tehát jöhet a mandula, a dió, a hal, a bárányhús, és az avokádó.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X