Főoldal > DIÉTA > A 7 legjobb súlycsökkentő nyári étel

A 7 legjobb súlycsökkentő nyári étel

ananászdiétadinnyefehérrépafogyásfügekukoricanyárőszibaracksúlytáplálkozászöldbab
0

Írta:

Ha szeretnél fogyni nyáron, illeszd be ezeket az ételeket az étkezésedbe, megéri!

1. Ananász

Ez az édes, trópusi gyümölcs tökéletes a nyári turmixokhoz és gyümölcslevekhez. Az ananász egy bromelain nevű enzimet tartalmaz, amely elősegíti a fehérjeemésztést.  Gyulladáscsökkentő szuperételként pedig segít csökkenteni a puffadást, így a hasad is laposabb lesz.

2. Füge

Ez a rostban és káliumban gazdag gyümölcs tökéletes nyári nassolnivaló. 230 gramm füge körülbelül 170 kalóriát tartalmaz, fogyaszthatod önmagában, salátában, gabonapehelyhez adva, vagy akár sonkába csomagolva.

3. Őszibarack

Az őszibarack A- és C-vitaminban, valamint káliumban és vasban gazdag. Egy közepes őszibarack (38 kalória) közel 2 gramm rostot tartalmaz. A zamatos gyümölcs enyhén has-, és vizelethajtó tulajdonsággal bír, és béta-karotin tartalmának köszönhetően segít, hogy a bőröd rugalmas és fényes legyen. 

bari2.jpg ()

4. Görögdinnye

A görögdinnye 92 százalékos víztartalmával tipikus nyári gyümölcs, gyorsan laktat és alacsony kalóriatartalommal bír, emellett mégis nagy mennyiségű tápanyagot és rákellenes antioxidánst tartalmaz, mint amilyen a C-vitamin és a likopin.

5. Kukorica

A kukorica olyan keményítő, ami ellenáll az emésztésnek, így az immunrendszer növelésével elősegíti a testsúlycsökkentő diétát, kordában tartja a vércukorszintet, és hamar biztosítja a jóllakottság érzetét.

6. Zöldbab

Ez a nyári zöldség nagyszerű alacsony kalóriatartalmú, valamint zsírmentes rost- és vasforrás. Nem rajongasz a zöldbabért? Keverd bele a könnyű, friss salátádba, hogy kevésbé domináljon az íze.

7. Fehérrépa

Tudtad, hogy a fehérrépa segít a hasi zsír csökkentésében? Magas C-vitamin tartalma és fitokémiai szintje segít a tested méregtelenítésében, ugyanis a szervezetedben található méreganyagok zsírfelhalmozódást okozhatnak a derekad tájékán. Mindössze 34 kalóriát és 8 gramm szénhidrátot tartalmaz csészénként (ezzel szemben a krumpli 113 kalóriát és 26 gramm szénhidrátot). Ha tápanyagokban gazdag, alacsony kalóriatartalmú alternatívára vágysz, próbálj fehérrépapürét készíteni krumplipüré helyett.

Fotó: Profimedia – Red Dot

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X