Főoldal > DIÉTA > A legízletesebb alacsony zsírtartalmú krumpliételek

A legízletesebb alacsony zsírtartalmú krumpliételek

csirkekrumplilevesrecept
0

Írta: and

Valószínűleg a szénhidrátot száműzöd először az étrendedből, amikor fogyni szeretnél, azonban nem kell róluk teljesen lemondanod, az alábbi egészséges, alacsony zsírtartalmú burgonyarecepteket nyugodtan kipróbálhatod. A burgonya tápanyagokban gazdag: tele van C- és B-vitaminnal (ami segít megőrizni a szíved egészségét), élelmi rostokkal, valamint több vasat tartalmaz, mint egy adag spenót. Az ásványi anyagok, amelyek megtalálhatóak a […]

Valószínűleg a szénhidrátot száműzöd először az étrendedből, amikor fogyni szeretnél, azonban nem kell róluk teljesen lemondanod, az alábbi egészséges, alacsony zsírtartalmú burgonyarecepteket nyugodtan kipróbálhatod. A burgonya tápanyagokban gazdag: tele van C- és B-vitaminnal (ami segít megőrizni a szíved egészségét), élelmi rostokkal, valamint több vasat tartalmaz, mint egy adag spenót. Az ásványi anyagok, amelyek megtalálhatóak a burgonyában: a kálium, a magnézium és a cink, a bőröd számára is hasznosak.

Ráadásul a krumpliban található antioxidánsok felveszik a harcot a szabad gyökök ellen, ezáltal gátolják az öregedést. Próbáld ki az alábbi két szuper, egészséges burgonyaételt ebédre!

Kínai csirke krumplival (elkészítési idő kb. 30 perc)

A sült csirke, a főtt burgonya, az édes pirospaprika és a ropogósra sült bébikukorica kombinációja az ízletes kínai szósszal tálalva garantáltan felejthetetlen ízélménnyé varázsolja ezt az alacsony zsírtartalmú egytálételt.

krumpli1.jpg ()Hozzávalók 4 adaghoz:

4 közepes burgonya apró darabokra vágva

4 csirkemell feldarabolva

2 evőkanál hoisin-szósz és/vagy szilvamártás    

100 gramm bébi csemegekukorica, hosszában kettévágva

1 pirospaprika, kimagozva, nagyobb kockákra vágva

3 újhagyma finomra vágva

Elkészítése: Melegítsd el a sütőt 200 fokra. Tedd az összes hozzávalót (kivéve az újhagymát) egy nagy tepsibe. Keverd össze a hozzávalókat a szószhoz és öntsd le az összeálló réteget a mártással. Tedd be a sütőbe és süsd 25-30 percig, ameddig aranybarna és puha nem lesz. Újhagymával megszórva tálald.

Olasz krumpli- és paradicsomleves (elkészítési idő kb. 20 perc)

Ez az olasz leves szintén burgonya felhasználásával készül, ami ad egy kis extrát a hagyományos paradicsomleveshez képest, valamint kevesebb mint 4 gramm zsírt tartalmaz.

krumpli2.jpg ()Hozzávalók 4 adaghoz:

1,5 liter alacsony nátriumtartalmú zöldségleves

1 póréhagyma, szeletelve

400 gramm közepes burgonya (héjjal), 1 cm-es kockákra vágva

400 gramm apróra vágott paradicsom

150 gramm darabokra vágott kelkáposzta

1 evőkanál apróra vágott oregánó (kihagyható)

Elkészítése: Rakd a levest egy nagyméretű edénybe, és add hozzá a póréhagymát, a burgonyát és a paradicsomot. Forrald fel, és főzd 10 percig. Add hozzá a káposztát és az oregánót (ha használsz), majd főzd további 3-4 percig. Fűszerezd ízlés szerint és tálald forrón.

Ez segít majd felállni a kanapéról és leadni a pluszkilókat!

Ég a gyomrod? Folyton éhes vagy? Itt a megoldás!

Húsból érdemes a magyart keresni


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X