Főoldal > DIÉTA > 7 tuti fogyasztó étel, amit mindenképp próbálj ki

7 tuti fogyasztó étel, amit mindenképp próbálj ki

almaburgonyaeperfogyásmálnarosttökzöldborsó
0

Írta:

Egy nemrégiben közzétett kutatás szerint a magasabb rostbevitel segít megakadályozni a kilók elszaporodását, vagy méginkább: segíti a fogyókúrát. A két évig tartó kutatás eredménye szerint, ha minden 1000 kalóriányi ételben 8 grammnyi a rost, akkor átlagosan két kilóval többet fogyhatunk. Próbáld ki! Mit veszíthetsz?

 

1. Alma

Egy közepes alma 4 gramm rostot tartalmaz, egy nagyobb pedig ötöt. Ráadásul tele van C-vitaminnal és káliummal.

rostos2.jpg ()

2. Zöldborsó

Egy csészényi zöldborsó 4 gramm rostot tartalmaz és egészséges dózisban (a napi szükséglet 30%-a) a bőr számára nélkülözhetetlen C-vitamint.

3. Édesburgonya

Egy közepes héjában sült édesburgonya (5 cm széles, 13 cm hosszú) 5 gramm rostot tartalmaz – és csak 103 kalóriát. Ráadásul egy vitaminbomba: szemerősítő, látásjavító A-vitamin napi 438%-át adja, a C-vitamin 37%-át, de van benne kálium, E-vitamin, vas, magnézium és béta-karotinban, luteinben és xantinban is gazdag.

4. Málna

Nagyon magas rosttartalmú gyümölcs – néhány fajtája pektin formájában található, amely csökkenti a koleszterinszintet. Egy csésze málna 8 gramm rostot tartalmaz és nagyon magas a C-vitamin tartalma is.

5. Eper

Egy csészényi a finom piros gyümölcsből 3 grammnyi rosttal büszkélkedhet és magas a C-vitamin tartalma is – amely egy antioxidáns: segíti a bőr egészségét.

6. Csicseriborsó

Nem is gondolnánk, de az apró sárga bogyókból nem egészen egy csészényi 8 gramm rostot tartalmaz. Ráadásul B6 és folát tartalma sem elhanyagolható – ezek az új sejtek létrejöttében játszanak szerepet.

rostos3.jpg ()

7. Tök

Egy csésze főtt tök 3 gramm rostot tartalmaz. De a napi A-vitamin szükséglet 245%-át is tartalmazza, de van benne C-, és E-vitamin és kálium is.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X