Főoldal > SZÉPSÉG > Így varázsold egészségessé a körmeidet!

Így varázsold egészségessé a körmeidet!

kézkörömkrémolajszáraz
0

Írta:

Kénytelen voltál az utolsó pillanatban lemondani a nehezen egyeztetett időpontot a manikűrösnél, majd napokkal később dühvel és megbánással telve meredtél száraz, töredezett körmeidre, amelyet a beszáradt körömlakk utolsó cseppjeivel próbáltál meg elfogadhatóvá varázsolni? Az alábbi jelenetre soha nem kerülne sor, ha rendszeresen szakember venné kezelésbe körmeinket, ám valljuk be, ez szinte lehetetlennek tűnik. Épp ezért […]

Kénytelen voltál az utolsó pillanatban lemondani a nehezen egyeztetett időpontot a manikűrösnél, majd napokkal később dühvel és megbánással telve meredtél száraz, töredezett körmeidre, amelyet a beszáradt körömlakk utolsó cseppjeivel próbáltál meg elfogadhatóvá varázsolni? Az alábbi jelenetre soha nem kerülne sor, ha rendszeresen szakember venné kezelésbe körmeinket, ám valljuk be, ez szinte lehetetlennek tűnik. Épp ezért itt az ideje, hogy te magad vedd kezedbe a problémát, ha felismerted, hogy körmöd milyen típusba tartozik, a megfelelő kezeléssel már orvosolhatod is a gondot.

Száraz körmök

A száraz körmöket nem nehéz felismerni: fakó és fénytelen, ha pedig végighúzod ujjadat a felületén, akkor érezheted, hogy recés, egyenetlen. A száraz körmök rendbehozatalának titka a hidratálás – különösen az E-vitamin képes csodákra. Nyiss fel egy E-vitamin kapszulát, és egyenesen dörzsöld a tartalmát a körmeidbe, ezt reggel és este is megismételheted. Emellett mindig krémezd be a kezedet és a körmeidet, hogy a nap 24 órájában hidratáltak legyenek. A gyöngyházas, csillámos körömlakkokat pedig lehetőleg kerüld, mert ezek olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek még inkább szárítják a körmöt.

artistrykrem.jpg ()Törékeny körmök

Óvatosan nyomd össze a körmöd széleit: ha nem hajlik be, akkor nagy eséllyel törékenyek a körmeid, vagyis nincs bennük elég nedvesség, elvesztették rugalmasságukat, és könnyen eltörnek, amint nekiütöd valaminek a kezedet. A legtöbben ilyenkor körömerősítőhöz nyúlnak, de ez a legrosszabb, amit tehetsz, ugyanis ettől csak még merevebbek lesznek. Ehelyett dörzsöld be őket valamilyen olajjal – a mandulaolaj jó választás –, hogy visszanyerjék rugalmasságukat, és reszeld őket enyhén ovális formájúra, így ugyanis kevésbé lesznek sérülékenyek.

kc.jpg ()Sérült körmök

Ha a körmöd rétegesen leválik és repedezik, akkor bizony sérült és dehidratált. Ezen úgy tudsz leginkább segíteni, ha valamilyen tápláló, célzottan ilyen problémára kifejlesztett lakkot teszel fel. Azonban figyelj oda, hogy jól fedje a repedéseket: úgy kend fel, mintha egy egyenetlen felületet próbálnál festékkel befedni. Így elkerülheted, hogy levegőbuborékok képződjenek, és lepattogjon a körömlakk, ugyanis ilyenkor a lakkal együtt a körömlemezek is leválnak. Az is nagyon fontos, hogy az újonnan képződött körömlemezek erősek és egészségesek legyenek, amelyet úgy érhetsz el, loccitanekezkrem.jpg ()ha naponta kétszer körömbőr ápoló olajjal dörzsölöd be körmeidet.

Puha körmök

Amint nekiütődik valaminek, máris letörik a körmöd? Akármennyire is igyekszel, nem tudod megnöveszteni? Amennyiben ismerősek ezek a tünetek, feltehetőleg nagyon puhák a körmeid. Amire szükséged van ez esetben, az egy jó erősítő lakk, hogy ismét visszanyerjék keménységüket. Ezen kívül valamilyen esszenciális olaj alkalmazása is nyckoromlakk.jpg ()javallott, hiszen ez szinte szigeteli a körmöt, és a víz hatására nem lágyul tovább. Takarításnál és mosogatásnál mindig viselj gumikesztyűt, és minden kézmosást követően használj körömápoló krémet.

Wellness Cafe tipp: NYC Toughen Up! erősítő lakk (609 Ft), L’Occitane PIVOINE Delicate kézkrém (április 30-tól a boltokban! 4650 Ft), Artistry kézkrém SPF 15 (6300 Ft), Avoplex köröm és körömágy feltöltő olaj (15 ml 3600 Ft), Orly köröm- és bőrápoló olaj (2144 Ft), Lush Lemony Flutter citromos bőrpuhító (2790 Ft)

Fotó: Profimedia – Red Dot

Ég a gyomrod? Folyton éhes vagy? Itt a megoldás!

Látványos loknik könnyen és gyorsan


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X