Főoldal > EGÉSZSÉG > 8 étel, hogy elűzd a fáradtság látható jeleit

8 étel, hogy elűzd a fáradtság látható jeleit

antioxidánsarcápolásásványi anyagbőrápolásdiétaegészségegészséges étkezésétkezésfáradtságfogyásvitamin
0

Írta:

A szem körüli ráncok látványosabbak, sőt az arcbőröd is fakóbbnak tűnik, ha fáradt vagy. A kutatások is alátámasztották, hogy azoknak, akik rendszeresen alváshiányban szenvednek, ráncosabb és petyhüdtebb az arca. A jó hír, hogy az elegendő alvás mellett egyszerű konyhai fortélyokkal is elűzhetjük a fáradtság szembetűnő jeleit.

Az alábbi nyolc táplálék természetes módon frissíti és fiatalítja a bőrt. Fogyasztásuk mellett fontos, hogy kerüljük a mesterséges édesítőszerek, a cukor, az alkohol, a finomított szénhidrát, a zsírban sütött és sózott ételek fogyasztását, mert ezek éveket öregíthetnek rajtunk.

Zöld tea

A zöld tea a fiatalos arcbőr kulcsa. A benne bővelkedő polifenol, az EGCG újra aktiválja az elhalt bőrsejteket, csökkentve a megjelenő ráncokat. Egy korábbi kutatás során a résztvevők 12 héten át mindennap fogyasztottak zöld teát, a bőrük pedig láthatóan simább, rugalmasabb és hidratáltabb lett. A zöld tea javítja a bőr keringését, ezáltal is szebbé téve azt. Hogy fokozd az öregedés gátló hatást, ízesítsd a teát friss citromlével. A citrusok ugyanis segítik az antioxidánsok felszívódását a zöld teából.

Lazac

Az Omega-3-ban gazdag ételek, mint a lazac, a szardínia és a lenmagolaj, gyulladáscsökkentő tulajdonságuk által csökkentik a bőrirritációkat, simábbá, hidratáltabbá varázsolják az arcot. A lazacban található carotenoid pedig javítja a bőr tónusát. A dió szintén remek Omega-3 forrás, ráadásul még magnéziumban is gazdag, ezáltal szintén ragyogóvá téve az arcbőrt.

Paradió

Ha nem akarod láthatóvá tenni a fáradtságod, akkor egyél szelénben gazdag ételeket, amilyen a paradió, a tonhal és a gomba. A szelén ugyanis segít megőrizni a bőr rugalmasságát, és felveszi a harcot a károsító szabadgyökökkel.

faradsaghoz2.jpg ()

Kivi

Ez a kis magvas, zöld gyümölcs tele van gyulladáscsökkentő C-vitaminnal. Azoknak a nőknek, akik C-vitaminban gazdag étrendet tartanak, sokkal kevésbé ráncos és száraz a bőrük.

Spenót

A spenót tele van a kollagén termelődését segítő C-vitaminnal, ezáltal feszes bőrrel ajándékozza meg fogyasztóját. A C-vitamin antioxidánsként felveszi a harcot a szabadgyökökkel, amelyek gyengítik a kollagén képződést. Ráadásul a zöld levelesek, mint a spenót, a fodros kel és a mángold, sok vizet is tartalmaznak, hidratálva a szervezetet és feltöltve az arcbőrt.

Tofu

A kimerültség vitathatatlanul nyomot hagy a bőrön, ami ellen igazán hatékonyak a szóját tartalmazó ételek, amilyen a tofu is. Egy japán tanulmány szerint azoknak a nőknek, akik 40 mg aglycone-t fogyasztottak, amely a szójában is megtalálható, láthatóan csökkentek a ráncai és feszesebb lett a bőrük, már 3 hónap után.

Víz

A szervezet hidratáltsága felelős a rugalmas és a telt arcbőrért. Evidenciának tűnik, de ha eleget iszol, a bőröd sokkal fiatalosabbá és frissebbé válik.  Nem véletlen, hogy egy hosszabb repülőút után fakó és fáradt lesz a bőr, a dehidratáltság a felelős ezért.

Édeskömény

Az édeskömény természetes vízhajtó, csökkentve a bőr duzzadtságát. Gyulladás gátló quercetint is tartalmaz, amely igazi gyógyír a hámlóan száraz bőrre.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X