Főoldal > EGÉSZSÉG > Méregtelenítő és gyulladáscsökkentő szupernövény: a korpafű

Méregtelenítő és gyulladáscsökkentő szupernövény: a korpafű

betegségegészségfogyásgyógyulásgyulladásméregtelenítés
0

Írta:

A mohára emlékeztető, örökzöld haraszt csak négy évig él. A korpafű nyáron sárgás spórán termő füzéreket hoz, amelynek kénsárga porát korpafűlisztnek, “boszorkánylisztnek” is hívják. Magyarországon, Ausztriában és Németországban szigorúan védett növénynek számít, ezért csak patikából vagy gyógynövény-szaküzletből szerezd be!

 

Tisztítsd meg a szervezeted

A toxinok két fő csoportját különböztetjük meg: az egyik a környezetedbe bekerülő szintetikus anyagok csoportja, a másikat a szervezetedben élősködő kórokozók toxinjai. A szervezetet egyre több kémiai vegyszer terheli, az ételekben, italokban egyre több tartósító- és színezőanyag található. Az emberi szervezet erre nincs felkészülve. Úgy alakult ki az évezredek során, hogy a természetben megtalálható anyagokat tudja megemészteni, a szintetikusak feldolgozása pedig problémát okoz. A szervezetben felhalmozódó toxinok rontják az immunrendszer erősségét, csökkentik az energiaszintet, levertebbé tesznek.
A bélrendszer, a máj és a vese méregtelenítése nagyon fontos, munkájuk kihat az egész szervezetre. A korpafű ehhez nyújt remek segítséget, pont azért mert a májat és a vesét célozza meg.

korpafu2.jpg ()

A korpafű hatásai

Májregeneráló, vesekő- és görcsoldó, vese- és húgyhólyaggyulladás, asztma, reuma és hasmenés esetén, valamint a daganatos betegségek gyógyításában és a bőrgyógyászatban használt szer. Az egész növényből készített főzet erős vizelethajtó, és az epe-, valamint a vesehomok kihajtására is alkalmas. A korpafű tökéletes méregtelenítő szer. Használhatod, ha a vádlid görcsöl, vagy ha magas a vérnyomásod. Beválik a korpafüves pakolás a húgyhólyag- és prosztatagyulladás esetén is. A korpafüves szirupok a mély, hurutos köhögést is felszakítják.

Így fogyaszd a korpafüvet

A teakészítés során egy csapott teáskanál korpafüvet 1/4 liter forró vízzel önts le. Rövid ideig hagyd állni, majd naponta elég egy csészével meginnod. Lehetőleg reggel, éhgyomorra kortyonként fogyaszd. Fontos, hogy a korpafüvet soha nem szabad főzni, ha teát akarsz készíteni belőle, csak forrázd le, a gyógyító hatását így tudja kifejteni.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X