Főoldal > EGÉSZSÉG > A 10 legjobb élelmiszer az egészségedért

A 10 legjobb élelmiszer az egészségedért

babegészségélelmiszergasztrokefir
0

Írta:

Ha ezeket az ételeket eszed, biztos lehetsz abban, hogy egészséges maradsz!

Árpa

Ez a teljes értékű gabona magas béta-glükán tartalma által, a zabpehelyhez hasonlóan, segít a koleszterinszint csökkentésében. Ráadásul fogyókúrázók számára is igen ajánlott a fogyasztása.

Bok Choy (kínai mustárkáposzta)

Ez a még kevésbé ismert kínai levélzöldség nagyszerű immunerősítő: egycsészényi képes napi C-vitamin szükségletünk felét fedezni.

Bébispenót

Kétcsészényi bébispenót több mint háromszorosát fedezi a csonterősítő K-vitamin ajánlott napi bevitelének.

Fekete bab

Sötét színét adó növényi anyaga csökkenti a mellrák kialakulásának esélyét. Fogyókúrában is rendkívül hatékony, kevés zsírt, ugyanakkor sok rostot tartalmaz, finom, édes ízével pedig hamar a kedvenceddé válhat.

Lazackonzerv

Az alacsony higanytartalmú, ugyanakkor Omega-3-ban gazdag lazac marinálva és konzervként is elérhető, így könnyedén kipipálhatod vele a heti 2 halfogyasztást. Ráadásul tele van fehérjével is.

Chia mag

Különösen gazdag alfa-linolénsavban (ALA), amely férfiaknál csökkenti a prosztatarák esélyét. Sose volt még ilyen könnyű fedezni az Omega-3 szükségletet, mint chai maggal, ráadásul gluténérzékenyek is fogyaszthatják.

citrus2.jpg ()

Citrusok

Az egész évben elérhető citrusok rákellenes flavonoidokat tartalmaznak, kutatások által bizonyítottan csökkentve az esélyét a tüdő-, a gyomor-, a vastagbél- és a mellrák kialakulásának.

Kefir

A tejtermékben található probiotikum támogatja a gyomor egészségét, ugyanakkor legalább 40%-kal növeli a napi energiaszintet, B2- és B12-vitamin tartalma miatt. 

Zöldséglé (alacsony nátriumtartalmú)

A bolti zöldséglé nagy segítségedre lehet a zsúfolt napokon, hiszen tele van C- és A-vitaminnal, káliummal, béta-karotinnal és rosttal.

Paradicsomszósz

Nyugodtan fogyaszd az amerikaiak egyik kedvencét, mivel a benne található likopin rendkívül hatékony antioxidáns. Védi a bőrt a nap károsító hatásától és felveszi a harcot a rákkal is.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X