Főoldal > EGÉSZSÉG > A legjobb immunerősítő tippekkel megelőzhető az influenza!

A legjobb immunerősítő tippekkel megelőzhető az influenza!

betegségegészséggyógynövénygyógyszergyógyulásimmunerősítésimmunrendszerinfluenza
0

Írta:

Az, hogy elkapjuk-e az influenzát, nem csak a kórokozókon és a környezetünkön múlik, hanem a szervezetünk ellenálló képességén is. Sajnos ősszel és télen eleve gyengébb a szervezetünk, de még nem késő, hogy az alábbi trükkök segítségével megerősítsd.

Szedj propolisz tablettát!

A propolisz elpusztítja az influenzavírust, és erősíti a szervezet védekezőrendszerét. A méhek által gyűjtött balzsamszerű, ragacsos anyag többféle formában kapható, de a biztos hatás érdekében a cseppek helyett válaszd a tablettát, amelyhez C-vitamint is adnak. A napi 3×1 tablettát étkezések előtt negyed órával fogyaszd el. Megelőzés céljából két hétig javasolt a szedése.

Cseppents echinaceát!

A bíbor kasvirág (más néven echinacea) természetes antibiotikum. Nem hagyja a kórokozókat táplálékoz jutni, ezáltal biztosítva a szervezet egészségét. A propolisszal ellentétben a kasvirág-kivonatból inkább a cseppeket ajánljuk. Vízzel, teával hígítva, étkezések után kell bevenni a tinktúrát.

yogurt2.jpg ()

Szedj probiotikumokat!

Sokan azt gondolják, a probiotikumokat csakis antibiotikum mellett érdemes szedni. Pedig a jótékony baktériumok erősítik az immunrendszert, így az influenza megelőzésére is alkalmazhatóak. Ráadásul segítik az ásványi anyagok és a vitaminok felszívódását, amely a késő téli, korai tavaszi vitaminszegényebb táplálkozás miatt különösen fontos.

Egyél káposztát!

A káposztát ne csak a bikinire felkészítő diéta miatt fogyaszd. Remek immunerősítő, a benne található glutation által. Ráadásul több C-vitamint tartalmaz, mint a citrusok. Ha eleged van a káposztalevesből és inkább mellőznéd a kalóriadús rakott káposztát, akkor fogyassz savanyú káposztát az ételeid mellé.

Igyál gyömbér-homoktövis teát!

A legjobb immunerősítő meleg ital a gyömbéres homoktövis tea. Kiválóan erősíti a szervezet védekezőképességét. Ráadásul felpörgeti az anyagcserét is, így garantáltan hamar a kedvenced lesz ez az átmelegítő folyadék. Napi 2-3 csésze fogyasztása ajánlott.

Edzésre fel!

Tudtad, hogy nemcsak karcsúbbak és izmosabbak, akik rendszeresen edzenek, de a betegségek, így az influenza is elkerüli őket? Nem szabad azonban túlzásba esni, a túl sok edzés ugyanannyira legyengítheti az immunrendszert, mint a túl kevés. Hetente háromszor-négyszer mozogj egy órát az ellenálló szervezetért.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X