Főoldal > EGÉSZSÉG > 6 lépés az örök fiatalságért

6 lépés az örök fiatalságért

bőrápolásfiatalságfogápolásszemkörnyék
0

Írta: and

Ahogy múlik felettünk az idő, egyre több apró jele mutatkozik annak, hogy bizony öregszünk. Megmutatjuk a hat legfontosabb árulkodó jelet, és eláruljuk, hogyan akadályozhatod meg, hogy elárulják korodat. 1. Fehérítsd a fogad Semmi sem tudja úgy visszaforgatni az időt, mint a ragyogó fehér fogsor. Az elfogyasztott ételek, például a sötét színű gyümölcsök, a vörösbor, a […]

Ahogy múlik felettünk az idő, egyre több apró jele mutatkozik annak, hogy bizony öregszünk. Megmutatjuk a hat legfontosabb árulkodó jelet, és eláruljuk, hogyan akadályozhatod meg, hogy elárulják korodat.

1. Fehérítsd a fogad

Semmi sem tudja úgy visszaforgatni az időt, mint a ragyogó fehér fogsor. Az elfogyasztott ételek, például a sötét színű gyümölcsök, a vörösbor, a kávé, vagy a tea mind nyomot hagynak fogaidon. Persze maga az evés, a fogmosás és a szájban lévő savak is rossz hatással vannak a rájuk. Egy idő után a fogzománc lekopik, és a sötétebb belső réteg kerül felülre. A fogfehérítést végezheted fogorvosnál is, de remek otthoni eszközöket is vásárolhatsz a drogériákban.

2. Előzd meg a ráncokat

A kollagén és az elasztin rendkívül fontos a bőr szépségének és fiatalságának megőrzésében, azonban ezek az anyagok a kor előrehaladtával, és a környezeti ártalmak hatására folyamatosan csökkennek. Ennek pedig ráncok, petyhüdt bőr és toka a következménye. Ahhoz, hogy megőrizd bőröd fiatalságát, mindig használj legalább 15-ös fényvédő faktorú krémet, ha napra mész. Használj olyan arckrémet, ami tartalmaz A-vitamint, fogyassz sok folyadékot és antioxidánsokban, vitaminokban gazdag zöldséget és gyümölcsöt.

3. Mindig hidratálj

Ahogy öregszünk a bőr folyamatosan szárad ki, ami hidegben, száraz levegőben és a légkondicionálás hatására még fel is gyorsul. Tehát nagyon fontos, hogy bőrödet megfelelő módon ápold. Ne használj szappantartalmú lemosókat, mert az is szárító hatású, és lemosás után mindig tonizálj. Válassz olyan hidratáló krémet, ami gazdag E-vitaminban és hialuronsavban, ami képes a bőr mélyebb rétegeibe hatolni.

fiatal2.jpg ()4. Le a szarkalábakkal

A szem körüli bőr szintén folyamatosan veszít kollagén és elasztin tartalmából. A baj ott kezdődik, hogy ezen a területen a bőr sokkal vékonyabb, ezért a legapróbb bőrhibák és ráncok is azonnal meglátszanak. Akár nevetsz, akár szomorú vagy, itt biztosan hamar látszani fog a nyoma. Megelőzésképpen viselj mindig napszemüveget, hogy megakadályozd a napsugárzás káros hatásait. Használ hialuronsav- és retinol tartalmú szemkörnyék ápoló krémet, aminek legalább 15-ös a fényvédőfaktora.

5. Ragyogjanak a szemeid

Semmi sincs ami jobban öregít, mint a sötét karikák a szem alatt. Okai lehetnek a kevés alvás, allergia, a bőr öregedése, dohányzás, napkárosodás, de akár genetika is. Ezen a problémán könnyen segíthetsz bőrvilágosító krémekkel, melyek C-vitamint, édesgyökér-kivonatot, szóját, vagy élesztőt tartalmaz, melyek mind világosítják a bőrt. Megelőzésképpen magas fényvédőfaktorú szemránckrémet használj.

6. Tüntesd el a puffadást

Az alváshiánytól kezdve az allergiáig bármi okozhatja a szem körüli puffadást. Sőt, ahogy öregszünk ez csak egyre gyakoribb probléma lesz a bőr változásai miatt. Hogy megelőzd a problémát, kerüld a magas sóbevitelt, mert a túl sok só megköti a vizet. Ami nagy segítség lehet, az a koffeint tartalmazó szemkörnyékápoló, de borogathatod fekete teával vagy bármivel, ami hűsít.

Nézd meg jobban – válaszd a minőséget!

Rágcsálj és légy bikinikompatibilis! 

Jó lenne lefogyni?


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X