Főoldal > EGÉSZSÉG > Győzd le az izzadást! A 2 leghatékonyabb tipp

Győzd le az izzadást! A 2 leghatékonyabb tipp

dezodorizzadás
0

Írta: and

Nyáron aligha vágyunk arra, hogy egyfolytában azon aggodalmaskodjunk, hogy a dezodorunk képes-e felvenni a kesztyűt a hőséggel. A túlzott izzadásról senki sem beszél szívesen, ettől függetlenül sokaknak megnehezíti a napjait ez a probléma. Segítünk, hogy kiküszöbölhesd! Az izzadságnak igazából nincs szaga – hiszen ez, nagyon leegyszerűsítve sós víz. De ha az izzadság baktériumokkal keveredik, akkor […]

Nyáron aligha vágyunk arra, hogy egyfolytában azon aggodalmaskodjunk, hogy a dezodorunk képes-e felvenni a kesztyűt a hőséggel. A túlzott izzadásról senki sem beszél szívesen, ettől függetlenül sokaknak megnehezíti a napjait ez a probléma. Segítünk, hogy kiküszöbölhesd!

Az izzadságnak igazából nincs szaga – hiszen ez, nagyon leegyszerűsítve sós víz. De ha az izzadság baktériumokkal keveredik, akkor viszont felütheti a fejét a kellemetlen testszag. Szerencsére több hatékony módszer is rendelkezésre áll, amivel megfékezhetjük a gondot.

izzad2.jpg ()Zuhanyozz meleg vízzel!

Evidens, hogy egy frissítő zuhany sokat segít a helyzeten, de fontos, hogy helyesen válaszd meg a hőmérsékletet. Ne legyen se túl hideg, se túl meleg. A hőmérsékletváltozás azonnal kiegyensúlyozza az izzadást! Használj pH semleges szappant, amely gyengéd a bőrhöz. Ha extrém izzadást tapasztalsz, akkor antibakteriális szappannal védekezz ellene, amely elpusztítja a kellemetlen testszagért felelős baktériumokat. Ha a túlzott izzadás tartósan fennáll, és ha tényleg nagyon erős testszaggal küzdesz, akkor ne habozz felkeresni a háziorvosodat vagy gyógyszerészedet, akik hasznos tanácsokkal láthatnak el.

A jó dezodor aranyat ér

Nagyon sokféle dezodort és izzadásgátlót találunk a boltok polcain. Olyat próbálj ki, amely inkább semlegesíti a testszagot, nem álcázza azt, és nem okozz még intenzívebb garnierdeo.jpg ()izzadást.

A Garnier mineral Clean Sensation dezodor (849 Ft) például ultra nedvszívó Mineralittal, egy vulkanikus eredetű ásványi anyaggal véd meg az izzadástól, mindeközben engedi a bőrt lélegezni. Szabadalmazott antibakteriális hatóanyagaival mérsékeli a testszagot okozó baktériumok megjelenését.

Az érzékeny bőrűeknek hatékony védelmet biztosít a The Body Shop Aloe Anti-perspirant dezodorja (1490 Ft), amely az aloé verával ápolja is a bőrt.vichydeo.jpg ()

A Vichy Izzadságszabályozó dezodora (3705 Ft) a használatavondeo.jpg () során folyamatosan szabályozza az izzadság kialakulását. Növényi eredetű, bőrnyugtató Proline Cutei hatóanyaga által csillapítja a bőrirritációt még az epilált bőrfelületen is.

Az Avon On Duty izzadásgátló golyós dezodor (860 Ft) szárazon tartja a hónalj területét, és közömbösíti a kellemetlen szagokat. Gyengéd a bőrhöz és nem tartalmaz alkoholt, így ezt a terméket is bevetheted szőrtelenítés után.

eucerindeo.jpg ()Az Eucerin® Golyós dezodort (2245 Ft) érzékeny bőrre kifejezetten az érzékeny, irritációra hajlamos bőr ápolására fejlesztették ki. Használatával a bőr pH-értéke 6 alá csökken, ennek köszönhetően a bakteriális aktivitás szintje, amely az izzadásért felelős, alacsonyabbá válik. Bőrbarát összetételének köszönhetően nem irritálja a hónalj érzékeny bőrét még borotválás után sem.  Illatanyag- és alkoholmentes.

Így segítsd a méregtelenítést és az emésztést!

Vásárolj úgy, ahogy Neked a legjobb! Új online drogéria indult!

Hidratálás belülről: A gyönyörű és egészséges bőr egyik titka

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X