Főoldal > EGÉSZSÉG > Gyógynövényekkel az emésztési problémák ellen

Gyógynövényekkel az emésztési problémák ellen

gyógynövénygyomortea
0

Írta: and

Ha szereted a természetes gyógymódokat, akkor ezek a finom gyógyteák igazán neked valók. Az összetevőket úgy válogattuk össze, hogy még a legegyszerűbb konyhában is megtalálhatóak legyenek, de ha nálad még sincs meg minden, akkor is elég leszaladnod a legközelebbi boltba. Biztos, hogy mindent be tudsz hozzájuk szerezni. Segíti az emésztést 1-1 kanál rozmaringlevél, koriander, citromfű […]

Ha szereted a természetes gyógymódokat, akkor ezek a finom gyógyteák igazán neked valók. Az összetevőket úgy válogattuk össze, hogy még a legegyszerűbb konyhában is megtalálhatóak legyenek, de ha nálad még sincs meg minden, akkor is elég leszaladnod a legközelebbi boltba. Biztos, hogy mindent be tudsz hozzájuk szerezni.

Segíti az emésztést

1-1 kanál rozmaringlevél, koriander, citromfű

Összetevőinek köszönhetően gyors segítség a túlterhelt gyomornak. A rozmaringlevél gyomorerősítő, görcsoldó és epehajtó hatású, ennek köszönhetően segíti az emésztés megindulását. A koriander emellett remekül szünteti meg a kellemetlen felfúvódást. Harmadik összetevője a citromfű, ami görcsoldó, emésztést segítő, csökkenti a savtúltengést, valamint nagyon jó gyomorrontás esetén is.

Az összetevőket egy csésze forró vízzel kell leöntened, majd tíz percig állni hagyni. Ha leszűrted, hagyd kissé kihűlni. Naponta kétszer fogyaszd.

tea.jpg ()Görcsök és puffadás ellen

kevés kömény, kamilla, ánizs és borsmenta

A kömény jól ismert konyhai fűszer. Segíti a gyomornedv-elválasztást, ami enyhíti a nehéz emésztés okozta fájdalmakat, szélhajtó, csökkenti a felfúvódást és a bélgörcsöket. A kamilla fertőtlenítő hatása mellett szintén görcsoldó is, valamint remekül hat gyomor- és epebántalmak esetén. Az ánizs és a borsmenta pedig remek ízt kölcsönöznek a teakeveréknek, így gyermekeknek is nyugodtan adható. A gyógynövényeket áztasd forró vízbe körülbelül negyed órára, majd kissé lehűtve fogyaszd.

Felfújódás ellen

2-2 kanál koriander, borsmenta, édeskömény, kamilla

Az előző két teakeverékben használt gyógynövények elegye ez a tea. A koriandernek és az édesköménynek felfúvódás megszűntető és szélhajtó hatása a legfontosabb, valamint a kamilla görcsoldó segítsége. A borsmenta szintén remek emésztésjavító, gyomorfertőtlenítő hatású gyógynövény. Ha más panaszod nincs, csak egyszerűen felfújódtál a nagy evészet után, akkor ez a tea igazán remek segítség lesz, hogy gyorsan megszabadulj a problémádtól.

A növényekből a megfelelő mennyiséget áztasd fél liter forrásban lévő vízbe 10-15 percre, majd szűrd le. Naponta két csészével fogyassz belőle egy-két napig.

Gyomorrontásra

bazsalikomlevél, kömény, menta

Ennek a gyógyteának minden összetevője megtalálható egy jól felszerelt, igazi konyhában. A bazsalikom és a kömény legtöbbször fűszerként használatos, így biztosan te is találsz belőlük, ha körülnézel a fűszerpolcoldon, a menta pedig remek ízesítője az italoknak. Hatásukat tekintve a bazsalikom forrázatát gyomorrontás enyhítésére, a gázképződés csökkentésére és felfúvódás ellen használják. A kömény szintén felfúvódás ellen jó, szélhajtó és görcsoldó hatású, a menta pedig segít rendbehozni a megterhelt gyomor működését.

Kavard fel a port és nevess!

Fedezd fel a powerfruit erejét!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X