Főoldal > EGÉSZSÉG > Szerelem a munkahelyen? – Érvek ellene és mellette

Szerelem a munkahelyen? – Érvek ellene és mellette

férfifőnökkarriermunkamunkahelypárkapcsolatszerelem
0

Írta:

Hónapok óta próbálod elhárítani az egyik jóképű kollégád udvarlását csupán azért, mert nem akarsz a munkahelyeden szerelmi ügyekbe bonyolódni? Tartasz a rosszindulatú pletykáktól, netán attól félsz, hogy a főnököd rossz szemmel a nézné viszonyt? Bár egy régi szabály szerint „házinyúlra nem lövünk”, egy munkahelyi kapcsolattal akár jól is járhatsz! Ha nem tudod eldönteni, hogy hogyan […]

Hónapok óta próbálod elhárítani az egyik jóképű kollégád udvarlását csupán azért, mert nem akarsz a munkahelyeden szerelmi ügyekbe bonyolódni? Tartasz a rosszindulatú pletykáktól, netán attól félsz, hogy a főnököd rossz szemmel a nézné viszonyt? Bár egy régi szabály szerint „házinyúlra nem lövünk”, egy munkahelyi kapcsolattal akár jól is járhatsz! Ha nem tudod eldönteni, hogy hogyan vélekedj a céges románcokról, akkor mérlegelj – segítségképpen összegyűjtöttük a munkahelyi kapcsolatok ellen és a mellettük szóló legfontosabb érveket!

Érvek mellette

Sülve-főve együtt

Az előző kapcsolatodban abból lett eleged, hogy a pasiddal szinte sosem láttátok egymást? A hétköznapokon reggeltől-estig dolgoztatok, és már az is ünnepszámba ment, ha a hétvégén kettesben lehettetek egy kicsit? Ha a munkahelyedről választasz párt, ez a probléma azonnal megoldódik, hiszen egy kávéra, ebédre vagy egy futó csókra  a nap bármelyik percében összefuthattok…
Tipp: A kapcsolatotok elején talán eszedbe sem jut, hogy a folytonos együttlét akár kellemetlenné is válhat, később azonban zavarni fog, ha a kedvesed minden mozdulatodról tud.Találjatok valami olyan elfoglaltságot, amiben mindketten örömötöket lelitek – a munkától és egymástól függetlenül is!

Közös ágy, közös érdeklődés

Az órákig tartó szemezéseket és a hosszú hallgatásokat te is csak az első néhány hónapban találod izgalmasnak? Ha unod már az üresfejű szívtiprókat, akkor jusson eszedbe, milyen jót beszélgettél az egyik kollégáddal a legutóbbi céges bulin! Akik egy helyen dolgoznak, azoknak nagyjából azonos az iskolai végzettségük, és az érdeklődési körük is hasonló – ez pedig egyáltalán nem hátrány, ha komoly kapcsolatra vágysz!
Tipp: Lehet, hogy eleinte szívesen beszélgettek a céges gondokról és feladatokról otthon is, hosszú távon azonban meg kell tanulnotok kirekeszteni a munkát a magánéletetekből! Ne feledd: a hálószobában csak a tiétek a főszerep!

Munkahelyi szerelem a karrierét?

Amikor a kollégáddal egymásba gabalyodtatok, ugye eszedbe sem jutott, hogy ez a kapcsolat akár a karrieretek szempontjából is előnyös lehet? Pedig ma már a legtöbb cég felismerte a munkahelyi kapcsolatok ösztönző hatását – azok az emberek ugyanis, akik a magánéletükben bizalmas viszonyt ápolnak, a munkahelyükön is sokkal inkább képesek az együttműködésre!
Tipp: Ez a dolog persze fordítva is működik: amelyik kollégáddal szívesen dolgozol együtt, azzal valószínűleg más körülmények közt is jól kijönnél. Talán nem is olyan érdektelen az a szomszéd asztalnál ülő hallgatag srác, nem igaz?

0017899_1.jpg ()

Érvek ellene

Ha unod a banánt…

Reggelente egy ágyban ébredtek, napi nyolc órát húztok le ugyanabban az irodában, és még hazafelé is együtt indultok – ez bizony egy idő után szörnyen unalmassá válik. Ilyen helyzetben nem csoda, ha már néhány hónap után is úgy érzed, a pároddal semmi mondanivalótok nincs egymás számára…
Tipp: Az intimitást csak úgy csempészheted vissza a kapcsolatotokba, ha egy kicsit több szabadságot engedsz a kedvesednek és magadnak is. Töltsetek több időt a családotokkal és a barátaitokkal, és tegyétek igazán „ünnepivé” azt a néhány órát, amíg kettesben lehettek!

Szex a főnökkel – megéri?

Tedd a szívedre a kezed: ugye neked is megfordult már a fejedben, hogy a karrieredet a főnököd ágyában „építgeted” majd? Egy felmérés szerint szakmai előmenetele érdekében minden harmadik alkalmazott hajlandó lenne lefeküdni a főnökével, egy másik adat szerint pedig minden tizedik ember meg is tette ezt…
Tipp: Pedig az alá-fölé rendelt viszonyban kibontakozó kapcsolat ritkán ér jó véget. Egy ilyen románc inkább negatív, mint pozitív hatással lehet a karrieredre, ezért ha egy mód van rá, ne bonyolódj kalandba se a beosztottaddal, se a főnököddel!

Minden jó, ha a vége jó?

Amikor először ébredsz fel a kollégád mellett, valószínűleg eszedbe sem jut, később mivel járhat a szakítás. Pedig egy félresikerült kapcsolat után egyáltalán nem könnyű együtt dolgozni.
Tipp: A helyzetet megnehezíti, ha haragban váltatok el, vagy ha a szakítás ellenére sem hűltek ki teljesen az érzelmek… Ha együtt kell dolgoznod a volt kedveseddel, akkor próbálj nagyon türelmes lenni! Bármilyen nehéz is megállni a piszkálódást, ha lehet, ne a munkahelyeden hánytorgasd fel neki régi dolgokat!

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X