Főoldal > EGÉSZSÉG > 8 gyors, szépítő tipp házilag

8 gyors, szépítő tipp házilag

arcpakolásbőrhajkozmetikaradírozásszépség
0

Írta: and

Üdítő arclemosó Facsard ki egy kisebb narancs levét, szűrd le, majd egy vattapamacs segítségével mosd át vele az arcbőrödet. Ez a speciális tonik magas C-vitamin-tartalmának köszönhetően frissíti és élénkíti a bőrt. Villámpakolás Ha nincs időd hosszabb szépítkezésre, akkor gyorsan préseld ki egy alma levét, adj egy kanálnyit kevés hidratálókrémhez, majd ezt pár perc erejéig vidd […]

Üdítő arclemosó

Facsard ki egy kisebb narancs levét, szűrd le, majd egy vattapamacs segítségével mosd át vele az arcbőrödet. Ez a speciális tonik magas C-vitamin-tartalmának köszönhetően frissíti és élénkíti a bőrt.

Villámpakolás

Ha nincs időd hosszabb szépítkezésre, akkor gyorsan préseld ki egy alma levét, adj egy kanálnyit kevés hidratálókrémhez, majd ezt pár perc erejéig vidd fel az arcodra. Ez a vitaminos pakolás rövid idő alatt is élénkíti és regenerálja a fáradt bőrt.

0021849_1.jpg ()

Szem alá való

Hámozz meg és szeletelj fel egy krumplit, majd tegyél egy-egy gerezdet a szemedre és a szem környékére. A zöldségben található savak segítenek eltüntetni a szem alatti duzzanatokat. Ha nincs burgonyád, használj helyette uborkát.

Hámlasztó bőrradír

Préseld ki egy alma levét, adj hozzá kevés langyos tejet és morzsolt élesztőt, majd alaposan dolgozd masszává az összetevőket. A keveréket vidd fel az arcbőrödre, hagyd rászáradni, végül a kezeddel dörzsöld le. Remekül tisztítja a zsíros bőrt.

Ránctalanító keverék

Reszelj le egy almát, és keverd össze három evőkanál tejföllel. A masszát vidd fel az arcodra, nyakadra, dekoltázsodra, és hagyd rajta húsz percig. Mosd le langyos vízzel. Száraz, érzékeny bőrűeknek remek hidratáló és ránctalanító hatás biztosít.

Bőrsimító kence

Egy doboz natúr joghurtot keverj össze két evőkanál mézzel, és kend fel a combodra, a fenekedre. Mivel a méz táplál, a joghurt pedig hidratál, a pakolás feszesíti és kisimítja a problémás bőrterületet. Ha sportolás után használod ezt a keveréket, az eredmény még látványosabb lesz.

Feszesítő kendő

Főzz egy jó erős kamillateát, hűtsd ki, és szűrd le. A megtisztított arcodat és dekoltázsodat vékonyan kend be hidratálókrémmel, majd boríts rá egy langyos kamillás kendőt. Maradj így negyed óráig, a kendőt esetleg többször is a teába márthatod. Az eljárás után sima és feszes lesz a kezelt felület.

Pattanás ellen

Kevés túrót vegyíts pár csepp citromlével, majd vigyél fel belőle a pattanásra. Hagyd rajta öt percig. Naponta többször is ismételd meg az eljárást az eredményesség érdekében. Csak a problémás bőrfelületre kenj belőle.

A témáról bővebben a Maxima magazin 21. számában olvashatsz!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X