Főoldal > EGÉSZSÉG > 10 tipp a szakítás utáni újrakezdéshez

10 tipp a szakítás utáni újrakezdéshez

férfipárkapcsolatszakítás
0

Írta:

1. Új élet, új lakás! Ha együtt éltél a pároddal, érdemes az elköltözés(e) után belekezdeni a régóta halogatott lakásfelújításba, festésbe, vagy egyszerűen az átrendezésébe. Semmi sem olyan lehangoló, mint a megszokott, vissza nem térő rendszerben élni, például úgy fordítani a fotelt, ahogy ő szerette. A lakásfelújítás és rendezgetés pedig arra is jó, hogy jó időre lefoglald […]

1. Új élet, új lakás!

Ha együtt éltél a pároddal, érdemes az elköltözés(e) után belekezdeni a régóta halogatott lakásfelújításba, festésbe, vagy egyszerűen az átrendezésébe. Semmi sem olyan lehangoló, mint a megszokott, vissza nem térő rendszerben élni, például úgy fordítani a fotelt, ahogy ő szerette. A lakásfelújítás és rendezgetés pedig arra is jó, hogy jó időre lefoglald a gondolataidat.

2. A gondolatok erejével…

Van, aki esténként birkák helyett katonákat számol, hogy el tudjon aludni. Végül is a szakítás utáni időszak harc a túlélésért. Képzeld magad elé egyenruhában azokat az embereket, akiket szeretsz, és akikre számíthatsz a küzdelemben: barátnőket, barátokat, rokonokat, munkatársakat. Ugye, milyen sokan vannak? És ugye, mennyire nem is vagy egyedül? Ilyen gondolatokkal az elalvás is könnyebben megy majd.

3. Tanulj a hibáidból!

Egyesek azt mondják, hogy ne foglalkozz vele, mások arra próbálnak rávenni, hogy gondold át higgadtan a kapcsolat kudarcát. Nem érdemes elhessegetni az ostobának vélt gondolatokat, teóriákat. Igenis, járjon rajta az agyad, vezesd le, gondold át, töprengj rajta, ha kell órákat, napokat vagy heteket. Ha foglalkozol a problémával, előbb-utóbb megleled a kiutat is és tanulhatsz a hibáidból.

4. Sírd ki magad!

A sírás az egyik legjobb terápia. Nem kell mindig visszafogni magad: van olyan, amikor bátran szabadjára engedheted a bánatod. Ha a munkahelyeden nem is, de otthon akár hangosan zokogva, kiabálva is sírhatsz. Azután igyál meg egy csésze nyugtató citromfű teát, merülj el egy kád vízben, gyújts meg néhány mécsest, tedd fel kedvenc muzsikád, és aludd ki magad.

0017799_1.jpg ()

5. Szeresd a tested!

Minden utálatod és gyűlöleted ellenére egy dologról nem szabad elfeledkezned: a testedről. A szakítás utáni első hét a begubózásról szól, de utána vegyél erőt magadon, és menj el mozogni. Táncolj, ússz, biciklizz, aerobicozz! Először nehezen megy majd, de a rendszeres mozgás jobb kedvre derít, frissebbé és vonzóbbá varázsol majd!

6. Szépülj meg!

Az életed új szakaszához érkeztél: változtasd meg a külsődet is. Menj el fodrászhoz és vágass olyan frizurát vagy kérj olyan hajszínt, amit eddig nem mertél (mert a volt párodnak nem tetszett volna). Egy új ruha, a kényeztető masszázsok és a frissítő kozmetikai kezelések pedig csodát tesznek nemcsak a testeddel, hanem a lelkeddel is.

7. Vállalj többet!

Hogy mindezt a sok újdonságot fizetni is tudd, és van rá módod, akkor vállalj többet a munkahelyeden. Ha lefoglalod magad, és elmerülsz a munkában, akkor kevesebb időd jut a múlton és a megválaszolásra soha nem kerülő kérdéseken agyalni. Ugyanakkor a jó teljesítmény és a főnök dicsérete az önbizalmadnak is jót tesz! 

8. Lepd meg magad!

Úgy érzed, hogy a párod nélkül elmaradnak a kedves névnapi vagy születésnapi virágcsokrok, a kis ajándékok, a finom vacsorák? Fogd fel másképp a dolgot! Mikor voltatok utoljára a barátnőddel kettesben vacsorázni? Mikor vettél magadnak virágot? Most itt van az ideje! Menjetek el a kedvenc éttermetekbe, és a hétvégén irány a virágpiac!

9. Flörtölj!

Semmi okod nincs arra, hogy begubózz. Lehet, hogy még mindig az exért dobog a szíved, de egy kis felvillanyozó flört, önbizalom erősítő randi, vagy akár egy izgalmas egyéjszakás kaland miatt senki nem vethet meg. Lehet, hogy pár hónap múlva újra rád talál a nagy szerelem! Ne feledd: az exszel lehet, hogy jó volt, de vannak mások is a Földön!

10. Valósítsd meg az álmaidat!

Hirtelen rengeteg szabadidőd lett? Sose bánd! Itt az ideje, hogy beiratkozz a nyelviskolába, hogy újra elkezdj festeni, vagy lovagolni menj. Érdemes belefogni olyan dolgokba, amiket régóta terveztél, de a közös programok miatt képtelen voltál elkezdeni. Nem tudhatod, lehet, hogy a következő nagy szerelmeddel épp az egyik új programon fogsz megismerkedni! 

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X