Főoldal > EGÉSZSÉG > Ettől vagy stresszes!

Ettől vagy stresszes!

életmódfogyókúrastressz
0

Írta:

Határidők szerint élni – az idő szorításábanHa folyamatosan az idővel harcolsz, állandóan rohansz valahová, és azt érzed, hogy egy perc nyugtod sincs, lelked és az agyad is folyamatos “pörgésben” van. Ha egy dolgot befejeztél, máris azon töröd a fejed, mi a következő feladat, és nem marad időd lecsillapodni. Irreális elvárások magunktól és másoktólTúl sokat vársz magadtól. […]

  • Határidők szerint élni – az idő szorításában
    Ha folyamatosan az idővel harcolsz, állandóan rohansz valahová, és azt érzed, hogy egy perc nyugtod sincs, lelked és az agyad is folyamatos “pörgésben” van. Ha egy dolgot befejeztél, máris azon töröd a fejed, mi a következő feladat, és nem marad időd lecsillapodni.
  • Irreális elvárások magunktól és másoktól
    Túl sokat vársz magadtól. Biztosan szeretnéd, ha mindent sikerülne elvégezned, és mind többet vállalsz.
  • Unalmas rutinok odahaza és munkában
    Amellett, hogy túlterhelt vagy és állandóan tornyosulnak előtted a feladatok, ezek kezdenek mindennapi rutinná, megoszokott elfoglaltságokká válni. Nem találsz felüdülést, és azt érzed, nem történik veled semmi új, semmi, ami boldoggá és kiegyensúlyozottá tesz. 
  • Sok munka
    Korán kelsz, korán érsz az irodába, az iskolába és későn érsz haza. Napközben szinte ebédelni van csak időd, a munka pedig begyűrűzik a magánéletedbe, álmaidba, hétvégéidbe is.

    0014967_1.jpg ()

  • Teljesítménykényszer
    Azt érzed, hogy folyamatosan teljesítened kell. Talán azért, hogy elismerjenek otthon, a munkahelyen, az iskolában. Vagy azért, mert ilyen korban élünk: versenyezni kell, hogy megmaradjon az állásod, hogy több fizetést kapjál, hogy ki tudd fizetni a hiteleid. Ez az állandó teljesítménykényszer azt okozza, hogy folyamatosan figyelsz, folyamatosan bizonyítani szeretnéd, hogy jó vagy.

  • Nem őszinte kapcsolatok
    Magánéletedben vagy munkádban is bizonytalanság uralkodik. Nem tudod, kivel hányadán állsz, nem ismered fel egy idő után, hogy ki az ellenséged és kik a barátaid. A bizonytalanság miatt önbizalmad is csökken, magadra maradhatsz. Rosszabb esetben a párkapcsolatod szorul egy kis “karbantartásra”.

  • Türelmetlenség, rugalmatlanság
    Az állandó tettrekész álllapot, a folyamatos kihívások, a teljesítménykényszer és az időhiány miatt türelmetlen és rugalmatlan lehetsz. Sietsz, hogy minden befejezz, de előfordulhat, hogy túl sokat hibázol és etttől ingerült vagy, nem tudsz a változásokhoz alkalmazkodni.

Képek forrása: Profimedia.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X