Főoldal > EGÉSZSÉG > Tuti bőrvédő tipp strandszezonra

Tuti bőrvédő tipp strandszezonra

napozásUV-védelem
0

Írta:

A strandszezonra ne csak trendi ruhákkal és kész útitervvel készülj! Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy az ózonréteg elvékonyodása miatt, bőröd és egészséges megóvása érdekében fokozottabban kell figyelni a megfelelő UV-védelemre. Tippjeink segítségével sokat tehetsz azért, hogy bőröd ragyogó és üde maradjon a meleg hónapokban is. 1. tipp: Keverj bőrvédő koktéltTurmixolj össze 4 paradicsomot egy maroknyi […]

A strandszezonra ne csak trendi ruhákkal és kész útitervvel készülj! Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy az ózonréteg elvékonyodása miatt, bőröd és egészséges megóvása érdekében fokozottabban kell figyelni a megfelelő UV-védelemre. Tippjeink segítségével sokat tehetsz azért, hogy bőröd ragyogó és üde maradjon a meleg hónapokban is.

0011607_1.jpg ()

1. tipp: Keverj bőrvédő koktélt
Turmixolj össze 4 paradicsomot egy maroknyi vízitormával és adj hozzá két szál petrezselyemzöldet. A koktél gazdag A-, C-, B- és bőrvédő E-vitaminban  és méregtelenítő hatású. 

2. tipp: Avokádós shake száraz hajra
A napfény, sós tengervíz  könnyen kiszárítja a hajadat! Ezt a shake-et most nem fogyasztásra, hanem hajápolásra ajánljuk: egy evőkanál natúr joghurtot keverj össze fél banánnal, negyed sárgadinnyével,1 evőkanál búzacsíraolajjal és negyed avokádóval. A keveréket masszírozd a hajadba és 15 perc után langyos vízzel öblítsd le!

3. tipp: Mandulás maszk napozás után
A káros UV-sugarakkal szemben vesd be a magas E-vitamin tartalmú mandulát, ami lassíthatja a ráncképződést és erősítheti a bőr védekezőképességét. 
Darálj finomra 5 evőkanál mandulát, kevés vízzel keverd kásásra, majd adj hozzá 1 evőkanál  zablisztet és a masszát hagyd állni 20 percig. Végül önts hozzá kevés zsírszegény, tejet és napozás után kend a legérzékenyebb területekre: az arcodra, nyakadra és a dekoltázsra. Hagyd a bőrödön legalább 20 percig. 

Mire figyelj?

  • Napozás előtt kerüld a hámlasztó kezeléseket, mint a sós ledörzsölést, testtekercselést, a testradírozást és a vegyi hámlasztású bevatkozásokat, mert a bőröd felülete friss lesz, így még jobban ki lesz téve a káros UV-sugaraknak. A kezelések után a homok, a sós víz és sokszor még a napvédő krémek is kikezdhetik az igénybevett bőrt.
  • A kozmetikai kezelésekhez hasonlóan kerüld a gyantázást is, mert közvetlenül a kezelés után könnyen kipirosodhat a bőröd.
  • A napozás alatt ne feledkezz meg a bőrödnek megfelelő faktorszámú napvédő krém használatáról.

További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X