Főoldal > EGÉSZSÉG > 6 tipp az érzékien csábító hajért

6 tipp az érzékien csábító hajért

fénytelenhajkorpástöredezettzsíros
0

Írta:

Nők ezrei minden reggel hosszasan küzdenek a frizurájukért: sokaknak a gyorsan zsírosodó, másoknak a száraz haj jelent nehézséget. Nem csoda, hiszen a folyamatos lakkozás, formázás, egyenesítés és festés bizony alaposan megviseli a hajkoronát. Ezért tarts egy kis szünetet te is, hogy a hajad fellélegezhessen: elég egy hétvége, amikor végre nem vasalod ki, nem szárítod forró […]

Nők ezrei minden reggel hosszasan küzdenek a frizurájukért: sokaknak a gyorsan zsírosodó, másoknak a száraz haj jelent nehézséget. Nem csoda, hiszen a folyamatos lakkozás, formázás, egyenesítés és festés bizony alaposan megviseli a hajkoronát. Ezért tarts egy kis szünetet te is, hogy a hajad fellélegezhessen: elég egy hétvége, amikor végre nem vasalod ki, nem szárítod forró levegővel, hanem helyette gyógynövényes-gyümölcsös kúrával kényezteted!

Zsíros hajra

Nap mint nap hajat kell mosnod ahhoz, hogy frizurád frissnek, ápoltnak tűnjön? A zsírosodó haj oka leggyakrabban a faggyúmirigy túltermelődése, ezért érdemes minden nap legalább egy-két csésze csalánteát meginnod, amely szabályozza a faggyú mennyiségét! Ne csak belsőleg alkalmazd, hanem külsőleg is: forrázz le két csészényi száraz csalánt egy liter forrásban lévő vízzel, majd a főzetet hagyd tizenöt percig állni. Szűrd le, és hajmosás után öntsd rá a nedves hajadra. Ne öblítsd ki azonnal, legalább öt perc kell ahhoz, hogy hasson a gyógynövény.

Tippünk: Zsíros hajra próbálj ki más gyógynövényeket is: például a levendulát, a körömvirágot vagy a citromfüvet.

0010889_1.jpg ()

Száraz hajra

Első hallásra furcsának tűnik, de száraz hajra a legjobb gyógymód az avokádó! Hatását annak köszönheti, hogy magas a zsírtartalma, kivonatában nagyon sok lanolin és olaj van! Hajpakoláshoz  válassz egy érett darabot. Vágd ketté, majd a puha, krémes gyümölcshúst kend a hajadra még mosás előtt! Hagyd a hajadon húsz percig, aztán öblítsd le!

Tippünk: Ha a hajvégeid folyamatosan töredeznek, kend be őket bojtorjánolajjal, és utána öblítsd le! Az is segít, ha a megszokott balzsamodat vastagabban kened a szálak végére, majd a tincseket becsavarod alufóliába, és így hagyod tizenöt percig!

Korpás hajra

A korpásodás legfőbb oka a fejbőr krónikus kiszáradása, ami leggyakrabban télen jelentkezik. Sokan azonban nyáron is küszködnek a problémával. Ha a te hajad is korpás, akkor érdemes kipróbálnod a rozmaringot vagy a mentát! Az előbbiekhez hasonlóan készíts belőlük főzetet, és masszírozd át vele a hajadat, majd öblítsd le.

Tippünk: A korpásodás ellen segíthet az is, ha megváltoztatod táplálkozási szokásaidat: fogyassz kevesebb állati eredetű zsiradékot és több tejterméket, folyadékot!

Viszkető fejbőr

Folyamatosan viszket a fejbőröd, még akkor is, ha épp aznap mostál hajat? Az érzékeny fejbőrre és a gyulladások ellen használd a zsályát, amelynek forrázatát akár tizenöt-húsz percre is a rajtahagyhatod a hajadon! Ha szőke a hajad, ne zsályát használj, mert rendszeres használata fokozatosan barnít!

Tippünk: Szőke hajra a búzavirágtea vagy a borsmenta ajánlott, amelyek szintén megnyugtatják a fejbőrt és a hajszínt is élénkebbé teszik!

Hajhullásra

A hajhullásnak számos oka lehet, amelyet érdemes minél hamarabb kinyomoznod. Ha nem múlik, fordulj szakemberhez. Addig is próbáld ki a komlóteát, amely serkenti a hajnövekedést: két evőkanálnyi komlót tegyél bele egy deciliter forró vízbe, fedd le, majd negyed óra múlva szűrd le! Hajmosás után dörzsöld be a főzetet a fejbőrödbe! Ne öblítsd le!

Tippünk: A nyírfalevél forrázata is erősíti, táplálja a hajhagymákat, így érdemes ezt is kipróbálnod!

Fénytelen hajra

Ha fénytelen a hajad, szerencséd van, hiszen nem kell főzeteket készítened, csupán vásárolnod kell egy üveg almaecetet! Egy decit keverj el egy liter vízzel, és ezzel öblítsd le a hajadat  mosás után, majd szárítsd meg!

Tippünk: Próbáld ki a  rózsavirág forrázatát, amely fényesíti a hajat és  egészségesen tartja a hajszálakat és a fejbőrt!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X