Főoldal > EGÉSZSÉG > Miért gömbölyű a női mell?

Miért gömbölyű a női mell?

mellnőiségszexualitástest
0

Írta:

Hátulról előreMinden más főemlős nősténye a hátsó felével hívja fel magára a hímek figyelmét. Ez a csábító testrész persze az emberleánynak is megadatott – ha csak tehetjük, élünk is vele. De mivel mi felegyenesedtünk, testünk első fele is láthatóvá vált: a természet pedig nem olyan pazarló, hogy egy ilyen lehetőséget parlagon hagyjon. Megalkotta hát a […]

Hátulról előre
Minden más főemlős nősténye a hátsó felével hívja fel magára a hímek figyelmét. Ez a csábító testrész persze az emberleánynak is megadatott – ha csak tehetjük, élünk is vele. De mivel mi felegyenesedtünk, testünk első fele is láthatóvá vált: a természet pedig nem olyan pazarló, hogy egy ilyen lehetőséget parlagon hagyjon. Megalkotta hát a „farutánzatot” ott, ahol az szemtől szemben a legfeltűnőbb – mikor a partner számára a hátsó fél rejtve marad. Így vette át a női mell a szexuális jelzés szerepét: ez a folyamat olyan sikeres volt, hogy a keblek másik funkciója szinte veszélybe került.

0008337_1.jpg ()

A szoptatás eszköze – bár szemre rendkívül vonzó a másik nem számára – egy csecsemőnek komoly feladatot jelent: gömbölyűségével megnehezíti a táplálkozást, igazi kihívássá téve az apró ajkak számára a mellbimbó megfelelő kiaknázását. Egy majomcsemetének sokkal könnyebb dolga van anyja hosszúkás „cumijával”.

A vágy titokzatos tárgya
A férfiak vonzalma a női mell iránt evolúciós parancs – a dús formákkal megáldott nők tudják, milyen ellenállhatatlan célpontja a tekinteteknek e csábító domborulat. De kisebb méretekkel büszkélkedő társaiknak is nagy kincs van a birtokában: az utódok táplálásán és a csábításon kívül a mellek tudnak még valami titokzatosat.

A bimbóudvaron található apró mirigyek nem a természet fölösleges találmányai: egyes kutatások szerint ugyanolyan szerepük van, mint a hónaljban és a nemi szerveknél található apokrin mirigyeknek – szexuális szaganyagot termelnek az együttlét során. Ez a tudatosan nem is érzékelhető erotikus illat növeli a vágyat: nem véletlen, hogy a férfiak legalább annyira élvezik simogatását, csókolgatását, mint e csodálatos testrészek gazdái.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X