Főoldal > EGÉSZSÉG > Koktél édességvágy ellen

Koktél édességvágy ellen

édességfogyókúra
0

Írta:

Mi okozhatja az édesség utáni sóvárgást?Az édesség utáni sóvárgást igen gyakran a krómhiány okozza. Ha szeretnéd enyhíteni a “tüneteket”, érdemes olyan ételek után nézned, melyek viszonylag nagy mennyiségben tartalmazzák ezt az ásványi anyagot. Étrendedből semmiképp ne hagyd ki sörélesztőt, mely tabletta formájában is kapható, egyél teljes kiőrlésű gabonából készült kenyeret, a burgonyát és almát. Ha ezeket […]

0008039_1.jpg ()

Mi okozhatja az édesség utáni sóvárgást?
Az édesség utáni sóvárgást igen gyakran a krómhiány okozza. Ha szeretnéd enyhíteni a “tüneteket”, érdemes olyan ételek után nézned, melyek viszonylag nagy mennyiségben tartalmazzák ezt az ásványi anyagot. Étrendedből semmiképp ne hagyd ki sörélesztőt, mely tabletta formájában is kapható, egyél teljes kiőrlésű gabonából készült kenyeret, a burgonyát és almát. Ha ezeket rendszeresen fogyasztod, egyre kevesebbszer fogsz csokoládét majszolni, meglátod!

A koktél hozzávalói:

  • félcentis gyömbérdarab
  • 3 sárgarépa
  • egy alma héjával együtt, kimagozva

Miért olyan jó ez a koktél?
Azon túl, hogy az ital csökkenti a csokoládé és más édességek iránti vágyad, az alma héjában lévő pektin rostanyag elősegíti az emésztést, a sárgarépa rézben és béta-karotinban gazdag, ez utóbbi antioxidáns hatékony fegyvere lehet a dagantot okozó rákos sejtek elszaporodásának, a gyömbérben található cink pedig fontos szerepet játszik a sebek gyors gyógyulásában, és elősegíti a bőr regenerálódását.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X