Főoldal > EGÉSZSÉG > 3 gyógynövény – Segítség a fogamzásban

3 gyógynövény – Segítség a fogamzásban

bazsalikomgránátalmagyógynövényzsálya
0

Írta:

Vajon hányan teszik fel maguknak a kérdést nap, mint nap, amikor nem teljesül a gyermek iránti vágy: benne vagy bennem van a hiba? A válasz nem könnyű. A hagyományos orvoslás módszerei mellett ma már egyre szélesebb körben alkalmaznak gyógynövényeket is a szervezet természetes folyamatainak segítésére – így például a termékenység fokozására.  Termékenység  gyógynövényekkel? A termékenység elősegítésére használt természetes […]

Vajon hányan teszik fel maguknak a kérdést nap, mint nap, amikor nem teljesül a gyermek iránti vágy: benne vagy bennem van a hiba? A válasz nem könnyű. A hagyományos orvoslás módszerei mellett ma már egyre szélesebb körben alkalmaznak gyógynövényeket is a szervezet természetes folyamatainak segítésére – így például a termékenység fokozására. 

0012106_1.jpg ()

Termékenység  gyógynövényekkel?
 
A termékenység elősegítésére használt természetes szerek többsége hormonális hatású. Az ösztrogén hatású gyógynövényeket a havi ciklus első felében tanácsos alkalmazni, amikor a petefészek ösztrogént termel. Az ún. luteinizáló hormon (vagy másnéven LH) - amely az ovulációért felelős – csak akkor tud felszabadulni, ha az ösztrogén mennyisége elér egy bizonyos szintet. Az ovuláció akkor marad el, ha a vérben túl kevés az ösztrogén. A megfelelő gyógynövények helyes adagolásával emelhető a test ösztrogénszintje. Ilyen növény például a  zsálya, a bazsalikom és a gránátalma.

Zsálya, bazsalikom és gránátalma

  • Bazsalikom: A leveléből készült tea fokozza a libidót és serkenti az ovulációt.
    Így használd fel: Forrázz le 1-2 púpozott teáskanál levelet két és fél dl vízzel, és hagyd állni kb.10 percig. Fogyassz belőle naponta kétszer-háromszor egy-egy csészével az étkezések után.
    Mire figyelj?
    Nincs ellenjavallat és mellékhatás.
  • Zsálya: A zsálya leveléből készült tea jó hatással van az ösztrogénszintre.
    Így használd fel: 1 teáskanálnyi zsályalevelet  forrázz le két és fél dl vízzel, és hagyd állni 10 percig. Fogyassz naponta kb. két csészével belőle. A zsályatea jót tesz erős verejtékezés esetén is.
    Mire figyelj?
    Terhesség és szoptatás ideje alatt ne alkalmazd!
  • Gránátalma: Az arab világban és Indiában a nők régóta fogyasztják a gránátalma magjait, amelyek bőségesen tartalmaznak növényi ösztrogéneket, C-és B5 vitamint és káliumot. A magok szabályozzák a hormonháztartást, gyulladásgátló és erősítő hatásúak.
    Így használd fel: a friss magokat a burokkal együtt fogyaszd.
    Mire figyelj?
    Maximum három hónapig javasolt a magok fogyasztása, mert ingerlékenységet és alvászavaraokat okozhat. 

További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X