Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 tuti vágykeltő étel

5 tuti vágykeltő étel

gyömbérpetrezselyemspárgatenger gyümölcseizeller
0

Írta:

Alig van olyan fűszernövény, vagy zöldség-és gyümölcsféle, amelyet ne neveztek volna már vágykeltőnek. Az erotikus képzettársításokra persze sokszor csak az étel színe vagy formája ad okot – elég csak a banánra vagy az ínycsiklandóan lédús és puha eperre gondolni. Sorozatunk második részében újabb jól bevált afrodiziákumokat gyűjtöttünk össze. Lássuk melyek ezek: Minden része kincset ér: […]

Alig van olyan fűszernövény, vagy zöldség-és gyümölcsféle, amelyet ne neveztek volna már vágykeltőnek. Az erotikus képzettársításokra persze sokszor csak az étel színe vagy formája ad okot – elég csak a banánra vagy az ínycsiklandóan lédús és puha eperre gondolni.

Sorozatunk második részében újabb jól bevált afrodiziákumokat gyűjtöttünk össze. Lássuk melyek ezek:

0005865_2.jpg ()

Minden része kincset ér: Petrezselyem

A petrezselyem, Apiol-nevű illóolaj tartalmának köszönhetően remek  értágító hatású, így serkenti a vérkeringést – az intim testrészekben is. Kiváló ellenszere lehet az impotenciának, mert hosszabbítja az erekció időtartamát. Szakértők szerint a hatóanyagai  akkor szívódnak fel a legjobban, ha nyersen elrágcsáljátok a növény szárát, vagy ha leforrázzátok a zöld leveleket. Remek ízfokozó, ezért semmiképp se hagyd ki  a levesekből, köretekből!

Édes csábítás: Gyömbér

A gyömbér már az ókori Indiában is kedvelt ételízesítő volt. Az ajurvédikus gyógyászatban ez a fűszer az ún. „meleg” típusba tartozik, mivel felhevíti a testet, és különös hőhullámokat okoz. Az ókori Rómában a borokat ízesítették gyömbérrel, áldásos hatásáról azonban a középkorban sem feledkeztek meg: már ekkor is kedvelt potencianövelőként vetették be. Különösen nagy sikert arathatsz ezzel a fűszerrel, ha az egyébként félszeg, visszahúzódó kedvesedet szeretnéd szerelmi légyottra csábítani – ehhez nem is kell mást tenned, csak meglepned a számtalan gyömbéres ízesítésű, isteni sütemény egyikével!

Vágykeltők a hullámokból: Tenger gyümölcsei

0005865_1.jpg ()

Nem csak a „vágykeltőfejedelem” osztriga, de a tengeri halak, kagylók, a homár  és a szardínia is növelik a szexuális étvágyat. További áldásos hatásuk, hogy sok kalciumot, jódot, foszfort és vitamint tartalmaznak. A halfélék magas fehérjetartalma serkenti a nemi hormonok működését, az osztrigában található cink pedig fokozza  a spermiumok termelődését. Ha egy igazán csábító és különleges vacsorára vágytok, próbáljátok ki valamelyik különleges tengeri fogást!

Ázsiai csodatévő: Spárga

A spárga Ázsiából terjedt el, de a férfiakra gyakorolt jótékony hatásáról már az arab „Illatos kert”  c. munka is megemlékezik. A könyv szerzője szerint a vajjal, tojással, mézzel elkészített spárga „éjjel-nappal készenlétben tartja” a férfierőt, egyes középkori nézetek szerint, a háromnapos spárgakúra korra és nemre való tekintet nélkül mindenkiben felébreszti a vágyat. Ebből az ízletes, sokféleképpen elkészíthető zöldségféléből azért is érdemes bőven fogyasztanod, mert gazdag fluorban, vitaminokban és folsavban. A vonalaid miatt sem kell aggódnod, mert alacsony a kalóriatartalma.

Pikáns érzékfokozó: Zeller

Ahogyan a petrezselyem, úgy a zeller is alapvető fűszer a magyar konyhában. Gazdag kalciumban, nátriumban, foszforban, vasban, magnéziumban és vitaminokban. Mindemellett tartalmaz egy androszteron nevű férfihormont is, amely a verejtékezés során távozik a férfiak testéből – és ellenállhatatlan hatást gyakorol a nőkre!

Bármelyik ételt tálalod fel kedvesednek, a vágykeltők csupán finom kiegészítői az estének: a szépen terített asztal, gyertyafény vagy egy barátságosan pattogó kandalló még meghittebbé és emlékezetesebbé tudja varázsolni az együtt töltött szerelmes perceket.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X