Főoldal > EGÉSZSÉG > Ördög Nóra – A topformáért neki is meg kell dolgoznia!

Ördög Nóra – A topformáért neki is meg kell dolgoznia!

Ördög Nóriversenytánc
0

Írta:

– Nagyon sűrű egy-egy napod? – A tévés szerkesztői munka teljes embert kíván. A személyiségemből adódik, hogy teljes mellbedobással, szívvel-lélekkel végzem a feladataimat. Évek óta sokat dolgozom, és ez olykor lemondással jár. Amióta pedig műsorvezetéssel is megbíztak, csak tovább sokasodtak a teendők. A reggeli műsorvezetés például hajnali négy órai keléssel párosul, amit nem lehet megszokni. […]

– Nagyon sűrű egy-egy napod?

0004806_1.jpg ()

– A tévés szerkesztői munka teljes embert kíván. A személyiségemből adódik, hogy teljes mellbedobással, szívvel-lélekkel végzem a feladataimat. Évek óta sokat dolgozom, és ez olykor lemondással jár. Amióta pedig műsorvezetéssel is megbíztak, csak tovább sokasodtak a teendők. A reggeli műsorvezetés például hajnali négy órai keléssel párosul, amit nem lehet megszokni. De amíg nincs gyerekem, és nem kell anyaként is helytállnom, addig belefér ennyi munka. Élvezem a pörgést.

– Mint például a táncos műsort, ami személyre szabott feladat volt számodra…

– Tíz évig versenytáncoltam, ezért tényleg úgy éreztem, hogy ennél hozzám illőbb feladatot keresve sem lehetett volna találni. Óriási kihívás volt, hiszen élő műsorban kellett teljesítenem, ahol nem lehet hibázni.

– Kényszerűségből hagytad abba a táncot?

– Nehéz döntés volt, de nem volt más választásom. A főiskola miatt Budapestre költöztem, ahol már nem tudtam volna eleget gyakorolni. Enélkül pedig nem lehet lépést tartani a versenytársakkal. Ma már csak a buli kedvéért, a Szombat Esti Lázból ismert csapattal járok időnként salsázni.

– Az életviteledben, és például az alakodat illetően nem okozott gondot az átállás?

– Nem volt könnyű. A könnyed, kecses mozdulatok, a kifinomult mozgás sokakat megtéveszt, és nem látják a mögötte rejlő rengeteg erőfeszítést és munkát. Hiszen amellett, hogy gyakoroltunk, hetente négyszer erősítő edzésekre is kellett járnunk, no és ott voltak a rendszeres edzőtáborok. Miután abbahagytam a versenyszerű táncot, már kevésbé lehettem engedékeny magammal. Korábban úgy voltam az evéssel, hogy úgy is lemozgom, amit megeszem, onnantól kezdve viszont ügyelnem kellett a mennyiségekre. Ennek ellenére is felkúszott rám pár kiló, ráadásul az alkatomhoz képest széles a csípőm, ami miatt még kerekdedebbnek látszom.

Nézd meg Nórával készített interjúnkat!

– Hogyan küzdesz a kilók ellen?

– Elég szélsőséges vagyok, hol kisebb, hol nagyobb erőbedobással harcolok. Nyáron kissé elhanyagoltam a mozgást, az államvizsga miatt sem volt időm edzésre járni, de elhatároztam, hogy ősszel újra elkezdem. De például rendszeresen futok, hol a szabadban, hol az edzőteremben. Sajnos olyan típus vagyok, akit folyamatosan motiválni kell, ezért valószínűleg személyi edző segítségét fogom kérni. Szükségem van arra, hogy valaki noszogasson, és az edzés közben figyeljen arra, hogy ne lógjak el egyetlen gyakorlatot sem.

– Az étkezésedre is ügyelsz?

– Nagyon szeretek enni, ezért folyamatosan hadilábon állok az akaraterőmmel. A helyzetemet tovább nehezíti, hogy vidéki lány vagyok, ehhez az életformához pedig hozzátartozik a folyamatos terülj, terülj asztalkám. Amikor hazalátogatunk a szüleimhez Mórahalomra, édesanyám ügyel arra, nehogy éhen maradjunk. És bevallom, anyu főztjének nem tudok ellenállni. De nem is szívesen mondanék le egy-egy jó marhapörköltről vagy csülökről.

– Ezek szerint soha nem diétázol?

– A diéta nálam nem vált be, nem erőltetem, mert a szigorú szabályokat hosszú távon úgysem tudnám betartani. Arra figyelek, hogy este már csak könnyebb ételeket egyek, salátákat például, de mostanában gyakran előfordul, hogy az esti étkezés teljesen elmarad. Csakúgy, mint a mozgásban, a diétázásban is drasztikus vagyok, ha hirtelen le kell adnom pár kilót – ilyen helyzet volt például a Szombat Esti Láz forgatása előtti időszak – napokig csak folyadékot iszom. Ezt nevezhetjük böjtölésnek is.

– A képernyős munka meglehetősen feszített tempójú, és alapelvárás, hogy az ember mindig fitt és csinos legyen.

Őszinte leszek: a legnagyobb érdem a fodrászoké és a sminkeseké. Nélkülük nem mindig tudnám hozni a formámat.

Ha még többet szeretnél megtudni Ördög Nóráról, lapozd fel a Wellness magazin októberi számát!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X