Főoldal > EGÉSZSÉG > Fokozd szexenergiádat!

Fokozd szexenergiádat!

0

Írta:

A távol-keleti filozófusok már évezredek óta tudják, hogy a szexuális energia a legerősebb erő bennünk. Ha csupán azt feltételezzük, hogy a vágyat és a libidót növeli, akkor lebecsüljük hatalmát, mert a szexuális energia testi és szellemi egészségünk fő forrása. Stimulálja, vitalizálja és regenerálja egész szervezetünket, öregedésgátló hatású, sőt, még az intelligenciát és az intuíciót is […]

A távol-keleti filozófusok már évezredek óta tudják, hogy a szexuális energia a legerősebb erő bennünk. Ha csupán azt feltételezzük, hogy a vágyat és a libidót növeli, akkor lebecsüljük hatalmát, mert a szexuális energia testi és szellemi egészségünk fő forrása. Stimulálja, vitalizálja és regenerálja egész szervezetünket, öregedésgátló hatású, sőt, még az intelligenciát és az intuíciót is előcsalogatja rejtekéből. Minden emberben ott lakozik ez az őserő, amelyből akár új élet is keletkezhet. Ám egy nehézségekkel teli időszakban vagy egy ellaposodott párkapcsolatban könnyen legyengülhet. Ebben közrejátszhat a stressz, az egészségtelen táplálkozás vagy a mozgásszegény életmód, aminek az lesz a következménye, hogy gyorsabban kimerülünk, vágyaink elcsitulnak, életkedvünk csökken, és nem olyan intenzitással éljük meg a történéseket, mint ahogyan szeretnénk.

Erre is van megoldás: a Szexuális Energia Tréning (SZET) fokozza szexuális energiádat. A tréning különböző építőkövekből áll, amelyeket a személyes szükségleteidnek és a hangulatodnak megfelelően kombinálhatsz egymással.

Relaxációval a mélyebb átélésért

A krónikus stressz nagy energiarabló, ráadásul a nők 80 százaléka sokszor túlságosan is ideges ahhoz, hogy önfeledten szeretkezzen. Vannak azonban technikák, amelyek segítségével lazíthatunk, és ezzel egy időben energiával töltekezhetünk fel. Erre a célra a különböző meditációk a leghatásosabbak, melyekkel visszaszerezhetjük belső egyensúlyunkat, és harmóniába hozhatjuk a jin és a jang közötti ellentétes erőket.

Íme, néhány gyakorlat:

  • Jantra meditáció
    A csakrák serkentésének biztonságos és hatékony módja ez a meditáció.
    Gyakorlat: Helyezkedj el nyugalomban, hunyd le a szemed, és képzelj magad elé egy színes gömböt, amelyik a kedvenc színeidben pompázik. Közben halkan mormold a következő szöveget: „Vágyom a gyengédségre, nyitott vagyok rá!”
  • Stresszűzés
    Ha ökölbe szorítod a kezed, akkor a külső oldalán, a kisujjad alatt keletkezik egy ráncokkal szegélyezett dombocska.
    Gyakorlat: Ülj le egyenes háttal, mindkét karodat nyújtsd előre mellmagasságban. A jobb kezeddel úgy fogd meg a balt, hogy a középső ujjad erre a dombocskára kerüljön. Kb. fél percig nyomd ezt a pontot, és közben bal karodat nyújtsd tovább előre, fejedet tartsd egyenesen. Végül húzd vissza a karodat, a dombocskát már ne nyomd tovább, álladat pedig hajtsd lassan a mellkasodra. Ismételd meg háromszor a gyakorlatot, majd jöhet a másik kar!
  • Vizualizáció
    A szex közismerten a fejben kezdődik. Különösen a jobb agyféltekénk – amely az érzékelésért, a kreativitásért és az inspirációért felelős – áll szoros kapcsolatban altestünk energiacentrumával. Sajnos a mindennapokban ezt az agyféltekét a racionális gondolkodásért felelős bal félteke elnyomja. Vizualizációs gyakorlatokkal azonban felélénkíthető a jobb agyfélteke.
    Gyakorlat: Keress egy nyugodt helyet, és mintha meditáláshoz készülődnél, tudatos légzéssel szabadulj meg csapongó gondolataidtól. Ezután képzeld el, hogy egy virágos réten sétálsz, majd lefekszel a földre, és olyan könnyűnek érzed magad, mintha szinte ringatóznál a virágokon. A kedvesed közeledik feléd, leül, ölébe veszi a fejedet, és gyengéden simogatni kezdi az arcodat. Miközben ellazulsz, érzékeid felkorbácsolódnak. Érzed a virágok illatát, a nap melegét, párod simogató kezét a bőrödön, hallod a madárcsicsergést, gyönyörködsz a vonuló felhőkben, és ez az élmény elvezet téged az érzéki kiteljesüléshez.

Hogyan fokozhatod szexuális energiádat? Kiderül, ha fellapozod a Wellness magazin augusztusi számát!

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X