Főoldal > EGÉSZSÉG > Milyen a jó újévi fogadalom?

Milyen a jó újévi fogadalom?

fogadalomfogyókúraújév
0

Írta: and

Újévi fogadalmak – ahogy eddig még soha… Vagyis nem Újévtől…,   nem örökre…  és nem tiltva! Nézd meg videónkat és hallgasd meg, ki mit fogad meg az újévre: Nyilván a legtöbben sokfélét megfogadtatok már az évek során a szilveszteri pezsgősdugó pukkanások idején. Elhatározásból, babonából vagy a többieket utánozva. Azt is megtapasztaltátok, hogy a hétköznapokban sikerült-e […]

Újévi fogadalmak – ahogy eddig még soha…

Vagyis nem Újévtől…,  

nem örökre… 

és nem tiltva!

Nézd meg videónkat és hallgasd meg, ki mit fogad meg az újévre:

Nyilván a legtöbben sokfélét megfogadtatok már az évek során a szilveszteri pezsgősdugó pukkanások idején. Elhatározásból, babonából vagy a többieket utánozva. Azt is megtapasztaltátok, hogy a hétköznapokban sikerült-e megtartani ezeket az ígéreteket. Mégis, hogyan tegyünk fogadalmakat úgy, hogy később ne gabalyodjunk bele teljesítetlen és teljesíthetetlen fogadkozásaink béklyójába? Az önmagunknak tett megvalósítatlan ígéret következtében nemcsak a bukás kudarcát éljük át, hanem a vágyott változás lehetőségét is elvetjük.

0001643_1.jpg ()

Lehet mosolyogni, gúnyolódni az „új év, új élet” elhatározáson… Mégis arra biztatlak, becsüld meg önmagadban azt vágyat, ami életed jobbítása és fejlődésed felé visz. Helyesen kitűzött célokra mindenkinek szüksége van! Összegyűjtöttük azokat a javaslatokat, melyek segítségedre lehetnek a változtatás útján.

Az itt felsorolt tanácsokat betartva sikerülhet megfogalmazni „saját mondatodat”, ami tovább lendít céljaid felé.

  • Álproblémák „gyártása” helyett gondold át, életednek megfelelő területén keresed-e a változtatás lehetőségét?Gondolkodj el azon, hogy valóban a fogyókúra-e a legjobb megoldás arra, hogy pasid legyen?.. Inkább azt fogadd meg, hogy többet jársz társaságba!
  • Igazán, belülről akard a változást, ne másoknak próbálj megfelelni. ”A barátnőm hatására megfogadtam…” kezdetű fogadalom nem elég erős elhatározás.
  • Általában nem működik, a „majd holnaptól, „majd újévtől…” kezdetű fogadalom sem… A múltat magad mögött hagytad, a jövő a holnapé, a jelen az egyetlen valóság. A fogadalmat érdemes mindig „mára” megtenni, újra és újra. A”holnaptól majd…” kezdetű fogadkozás csupán lelkiismeretünk megnyugtatására elegendő. 
  • Nem örökre sikeres vagy sikertelen egy fogadalom. A „ma” mindig új lehetőséget kínál, ezért nem kell, hogy bűntudatod legyen. Attól, hogy tegnap eltértél diétádtól, nem dől össze a világ… Ma kezdd újra!
  • A „soha többet…”, „örökre…” tett fogadalmak görcsössé tesznek és leblokkolnak. A lelked ellenáll a tiltásnak, fenyegetésnek.
  • A fogadalmat, célkitűzést „pozitívan” fogalmazd meg: ne arról szóljon, hogy mit nem teszel, hanem arról, hogy mit tégy. A „Holnaptól nem eszem édességet!” helyett a „Ma aszalt gyümölcsöt eszem!” fogadalmat tedd. Még a tiltó mondat mellé is illeszthető valami pozitív: „Ma nem nassolok a TV előtt, hanem elmegyek este sétálni!
  • A fogadalom megszövegezése történhet szójátékos, humoros formában is. Ez a szándék komolyságát nem befolyásolja, ám lelkünknek kedvesebb: „Ma egészségesen eszem, a testmozgást kedvelem!”

Reméljük, hogy a fent felsorolt ötletek fényében sikerül megfogalmaznod „saját mondatodat”, „fogadalmadat” újra és újra.

Pont olyan Újévet kívánok Neked, amilyenre vágysz!               

 

Szeretettel,
Geist Klára


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X