Főoldal > MOZGÁS > Így öltözz fel nyári futáshoz!

Így öltözz fel nyári futáshoz!

edzésfutásfutócipőfutófelsőfutónadrágfutóruhakulacsövmozgásnyári futássapkasporttoptrikó
0

Írta: and

A nyár a melegről szól, aki pedig sportol, annak a melegben történő edzésről. Nem mindig könnyű ilyenkor r&

A nyár a melegről szól, aki pedig sportol, annak a melegben történő edzésről. Nem mindig könnyű ilyenkor rávenni magunkat a futásra, de különféle praktikákkal könnyebbé tudjuk tenni a mozgást – és ebben az okos öltözködés is segít!

salomonpolo.jpg () 

 

Míg télen a réteges öltözködés a legjobb, nyáron érdemes arra törekedni, hogy minél lengébb, kényelmesebb és „anyagtakarékosabb” futóruhákat viseljünk. A futóruhák anyaga olyan, ami átengedi a levegőt, könnyen szellőzik, elvezeti a test felületéről az izzadságot, nem tapad, nem dörzsöl.

salomontriko.jpg ()

Ha szereted az ujjatlan trikókat, jó választás lehet egy ujjatlan futótop, de ha inkább a pólóra szavazol, akkor is könnyedén megtalálhatod a számodra legjobb darabot. A neonsárga Salomon Elevate Tank ujjatlan trikó amellett, hogy szuperjól néz ki, könnyű, légáteresztő anyagból készült, és egy sportmelltartó felett viselve kényelmes, laza öltözet, bármilyen távot is szeretnél futni.

salomonpolo2.jpg ()

 

 

 

Ha szereted a különleges darabokat, választhatsz „kötött” anyagból készült, testre simuló felsőt is, de olyat is, ami hátul dizájnos kivágással van megbolondítva.


 

salomonnadrag.jpg ()Ami a futónadrágot illeti, nyárra hagyd a szekrényben pihenni a hosszú- vagy háromnegyedes nadrágot, és válassz inkább shortot. Ez lehet „tapadós”, vagyis testhez álló, de választhatsz bővebb fazont is, amelyikben te jobban érzed magad.

Már nem csak az egyszerű fekete nadrágok hódítanak, hanem hatalmas a kínálat a színes, mintás, figyelemfelkeltő és divatos darabokból is, hogy bárki megtalálja a neki tetsző, hozzá leginkább illő futónadrágot. A nadrágok könnyű, légáteresztő, jól szellőző anyagból készülnek, szabad mozgást biztosítanak, és olyan kényelmesek, hogy úgy érzed, mintha semmi nem lenne rajtad.

 
salomonsapka.jpg ()Még ha nem is szereted igazán a sapkát, nyáron érdemes felcsapni a kobakodra egy menő futósapkát, hogy védd a fejed a napsugárzástól, és elkerülhesd a napszúrást. A Salomon sapka amellett, hogy véd a káros napsugaraktól, könnyű, kényelmes, jól szellőzik, így a fejed nem izzad be alatta, és még a frizurádat sem teszi tönkre.

 

 

Gondoskodj a frissítésről is: szuper kulacsöveket és kis kulacsokat, palackokat lehet kapni, melyekben könnyedén magaddal viheted a vizet vagy a sportitalt, és bárhol, bármikor kortyolhatsz belőle!

salomonkulacsov.jpg ()A tested hidratálása nyáron még fontosabb, mint a hűvösebb időszakban, hiszen ilyenkor többet izzadsz és hamarabb kiszáradhatsz, ha nem figyelsz oda!

Ha kézben szeretnéd vinni a frissítődet, jó választás az 5 dl űrtartalmú soft kulacs, amelyet könnyű fogni, nem csöpög, könnyű belőle inni, és ahogy fogy belőle a folyadék, úgy gyűrheted egyre kisebbre.

A futócipő nyáron is a legfontosabb, amit csak viselhetsz: szerencsére nem kell amiatt aggódnod, hogy esetleg nagyon beizzad, bemelegszik a lábad, hiszen a legtöbb cipő könnyű és jól szellőző felsőrésszel van ellátva. A Salomon X-Scream 3D futócipő tökéletes tapadást biztosít számodra, bármilyen talajon is fuss, az időjárás viszontagságaitól pedig a légáteresztő Gore-Tex felsőrész véd meg.

salomoncipo.jpg ()Látod, a nyári futás egyáltalán nem olyan bonyolult, mint amilyennek látszik, ha okosan válogatod össze a nyári futófelszerelésed, akkor igazán élvezetes lehet az edzés, te pedig futás közben is csinos és divatos lehetsz!

Szerezd be a szezon legmenőbb újdonságait!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X