Főoldal > MOZGÁS > 5 ital, ami növeli az edzések hatékonyságát

5 ital, ami növeli az edzések hatékonyságát

edzéshatékonyságmozgásregenerációsportteljesítmény
0

Írta: and

Egy sportitaltól sajnos nem fogsz gyorsabban futni, vagy több kilót megemelni, csupán újratölti azt a né

Egy sportitaltól sajnos nem fogsz gyorsabban futni, vagy több kilót megemelni, csupán újratölti azt a nélkülözhetetlen folyadékmennyiséget és tápanyagot, amelyet izzadás közben veszít el a szervezet. Természetesen azért léteznek olyan italok, amelyek hatással vannak az elvégzett tréningre, késleltetve a kimerültségérzetet, ami jelentősen rontja a teljesítmény. Kortyolj vizet edzés közben, mivel a dehidratáció lelassít, de próbáld ki az alábbi italokat is a hatékonyság érdekében.

Cseresznyelé

Legjobb időpont a fogyasztására: rendszeresen, futás előtt
Ajánlott mennyiség: 2 és fél csésze
Jótékony hatása: azok az futók, akik maraton előtt cseresznyelét ittak, kevesebb fájdalmat éreztek a megerőltető táv után, mint akik nem kortyolták ezt az italt. Mindennek az az oka, hogy a cseresznyében található anyagok természetes módon csökkentik a gyulladást.

ital2.jpg ()Zsírszegény tej

Legjobb időpont a fogyasztására: rögtön erősítő edzés után
Ajánlott mennyiség: napi 2 csésze
Jótékony hatása: a tejben található fehérje segít helyreállítani az izmokat a kemény edzések után. A kalcium és a D-vitamin erősíti a csontokat és támogatja a zsírégetést.

Zöld tea

Legjobb időpont a fogyasztására: naponta, különösen edzés előtt
Ajánlott mennyiség: napi 3-4 csésze
Jótékony hatása: a zöld teában található koffein segít, hogy az edzés során tovább tudj hatékonyan dolgozni, maximálisan kihasználva a rendelkezésre álló időt. A zöld tea másik titka egy polifenol vegyületben, a katekinben rejlik, amely felgyorsítja a zsírégetést, különösen, ha aerobik edzést végzel.

Gyömbéres limonádé

Legjobb időpont a fogyasztására: naponta, edzések után
Ajánlott mennyiség: fél teáskanálnyi frissen reszelt gyömbér 2,5 dl limonádéba
Jótékony hatása: a gyulladásgátló összetevőket tartalmazó gyömbér 25%-kal csökkenti az edzés után fellépő izomlázat a kutatások szerint. A nyári melegben ráadásul nagyszerűen hidratál, kortyold bármikor, természetesen cukor hozzáadása nélkül.

Kávé

Legjobb időpont a fogyasztására: igyál meg egy csészével edzés előtt
Ajánlott mennyiség: napi 2-3 csésze, egy csésze közvetlenül edzés előtt
Jótékony hatása: a koffein növeli az állóképességet és késlelteti a kimerültséget, így hosszabb ideig tudsz keményebben edzeni.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X