Főoldal > MOZGÁS > A 10 legjobb étel jógaóra előtt

A 10 legjobb étel jógaóra előtt

diétaedzésételjóga
0

Írta: and

Alma Az alma a mai napig az egyik legkiválóbb gyümölcsünk: hidratál, a benne található cukor energiával tölt fel, és még a fogaidat is tisztítja. Emellett remek C-vitamin és rostforrás. Mandula Rágcsálj el egy marék mandulát jógázás előtt, hogy feltöltsd az energiaraktáraidat és elkerüld az éhséget. A mandula E-vitamint, káliumot és magnéziumot tartalmaz, azonban arra ügyelj, […]

Alma

Az alma a mai napig az egyik legkiválóbb gyümölcsünk: hidratál, a benne található cukor energiával tölt fel, és még a fogaidat is tisztítja. Emellett remek C-vitamin és rostforrás.

Mandula

Rágcsálj el egy marék mandulát jógázás előtt, hogy feltöltsd az energiaraktáraidat és elkerüld az éhséget. A mandula E-vitamint, káliumot és magnéziumot tartalmaz, azonban arra ügyelj, hogy mindenképpen a natúr, sótlan változatát válaszd.

Zabpehely

Fél csésze zabpehely az egyik legjobb könnyű, fizikai aktivitás előtti rágcsálnivaló, ha szeretnél valamit, amit hamar eléget a szervezeted és az óra végéig energiával lát el.

Körte

A legtöbb szakértő egyetért abban, hogy a körte kiváló jóga előtti nassolnivaló, mivel alacsony sav- és magas rosttartalommal bír, így egészen a következő étkezésig jóllaksz vele. 

joga2.jpg ()Mazsola

A mazsola az egyik legjobb természetes cukorforrás, ami feltölthet egy jógaóra előtt. Nem utolsó sorban pedig rendkívül kis helyet foglal az edzőtáskádban.

Banán

Nem meglepő, hogy a káliumban gazdag banán remek edzés előtti nassolnivaló, de jógaórák előtt is szuper választás. A kálium-nátrium egyensúly a szervezetedben ugyanis nagyon fontos ahhoz, hogy a szervezeted megfelelően hidratált legyen, így egy banán elfogyasztása a forró Bikram jóga óra előtt különösen hasznos lehet számodra.

Aszalt szilva

A másik káliumban gazdag (és könnyen hordozható) rágcsálnivaló az aszalt szilva, amiből már 30 gramm 300 mg káliumot biztosít számodra. A közhiedelemmel ellentétben pedig egy ekkora adagtól nem indul be rögtön az anyagcseréd (30 gramm belőle kevesebb mint 1 gramm rostot tartalmaz), így kis mennyiségben a jógaóra előtt is nyugodtan fogyaszthatod.

Aszalt sárgabarack

Az aszalt sárgabarack természetes cukrokat tartalmaz, ami energiával tölt fel, azonban a citrusfélékkel ellentétben nem savas, így gyomorégést sem okoz. További előnye a könnyű tárolhatóság, valamint hogy gyorsan és hatékonyan tölt fel.

Dinnye

A dinnye egy vízben gazdag, alacsony savtartalmú gyümölcs, ami segít abban, hogy hidratált és energikus maradj a jógaórád során.

Görög joghurt

Ameddig nincs problémád a tejtermékek megemésztésével, egy kevés joghurt remek opció jógázás előtt. Próbálj ki egy kis adag görög joghurtot, a fehérjében gazdag finomság ugyanis laktózban, a természetben is előforduló cukorban gazdag, ami elegendő energiához juttat a jógaóra alatt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X