Főoldal > MOZGÁS > Fogyj fanatic jump-pal!

Fogyj fanatic jump-pal!

fanatic jumpfogyásmozgáspattogtrambulinugrál
0

Írta: and

A Fanatic Jump névre keresztelt, trambulinon végzett aerob jellegű tréning nemrég kezdte meg hódító útját, de már Magyarországon is egyre több megszállottja van az önfeledt ugrabugrálásnál azért jóval összetettebb edzésnek. Hazai kidolgozója Rizmayer Beatrix profi edző, akit részben trambulinon játszó gyerekei, részben pedig egy külföldi továbbképzésen látottak inspiráltak a módszer kidolgozására, hiszen érezte, hogy ez […]

A Fanatic Jump névre keresztelt, trambulinon végzett aerob jellegű tréning nemrég kezdte meg hódító útját, de már Magyarországon is egyre több megszállottja van az önfeledt ugrabugrálásnál azért jóval összetettebb edzésnek. Hazai kidolgozója Rizmayer Beatrix profi edző, akit részben trambulinon játszó gyerekei, részben pedig egy külföldi továbbképzésen látottak inspiráltak a módszer kidolgozására, hiszen érezte, hogy ez az egyszerű tornaeszköz rengeteg kiaknázatlan lehetőséget rejt magában. Két gyermekem régóta óriástrambulinozik otthon és sokszor felnőtt létemre beálltam én is. Azon kívül, hogy jól megizzadtam és elfáradtam, mindig éreztem azt a felszabadult érzést, amit az ugrálás adott. Az aerobikkal, spinninggel, fit ballal és zumbával is foglalkozó szakember ezek után nekilátott egy komplex edzésmódszer kidolgozásának, amely kortól és nemtől függetlenül bárki által veszély nélkül végezhető.

jump2.jpg ()Hozd magaddal a nagymamát is

Kevés olyan mozgástípus létezik, amely egyaránt ajánlott kicsiknek és időseknek, emellett pedig még hatékony is. A Fanatic Jump hatékonysága abban rejlik, hogy a trambulin felülete instabil, amely tudatos és koncentrált gyakorlat végrehajtását követeli meg, ráadásul ez végigkíséri az egész edzést, hiszen a tréning mozgássorához nem lehet hozzászokni, mivel a test a folyamatos egyensúlyra törekvés miatt minden mozdulatra új ingert kap.

Noha egy nagyon pörgős, dinamikus mozgásról van szó, nem kell aggódni az ízületek fokozott igénybevétele miatt, ugyanis a trambulin rugalmas felülete csökkenti az ízületeket ért erőhatásokat. A mindenkire érvényes jótékony hatásokon túl azonban vitathatatlan, hogy az edzésre látogatóknak különbözőek az igényeik. Míg egyesek csak a mozgás öröméért látogatnak el egy-egy órára, mások kifejezetten fogyni, vagy éppen erősödni, izmot formálni szeretnének. A Fanatic Jump specifikus órái azonban szinte minden igényt lefednek, a basic, dance, burning, kid, extreme, senior és tone óratípusok közül bárki megtalálhatja a számára megfelelőt.

Ugráld magad boldogra

Az alakformáláson túl a trambulinos edzés egészségmegőrző hatású is, hiszen edzi a szív- és érrendszert, fejleszti az állóképességet, erősíti a mélyizomzatot, az ízületeket és a szalagrendszert. A játékos és zenés mozgás pedig bárkit jókedvre derít, a pozitív lelkiállapot kedvező élettani hatásait ma már senkinek sem kell bemutatni.

Növekvő népszerűsége ellenére a Fanatic Jump egyelőre gyerekcipőben jár, ám Rizner Beatrix folyamatosan tart képzéseket edzők számára, így bárki meghonosíthatja az új fitneszőrületet saját termében is. Aki pedig nem tanítani, csak űzni szeretné, az a Pólus, a H2O, és a Corner fitnesstermekben teheti ezt meg.

(T)egyél a menstruáció előtti panaszok ellen!



További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X