Főoldal > MOZGÁS > 2 varázslatos mozgásforma lelki bajokra

2 varázslatos mozgásforma lelki bajokra

lélekmozgássportzsírégetés
0

Írta: and

1. Body healing – A zene, a tánc és az érintés varázsa Horváth Tamás elsősorban a polinéz gyógyító technika, a Ma-uri masszázs alapjaira építve dolgozta ki egyedülálló módszerét, mely a zene, a tánc és az érintés gyógyító erejét ötvözi. Pozitív hatásai közé tartozik, hogy segíti önmagunk megismerését, hatékony eszköz a stressz levezetésére, valamint a traumás […]

1. Body healing – A zene, a tánc és az érintés varázsa

Horváth Tamás elsősorban a polinéz gyógyító technika, a Ma-uri masszázs alapjaira építve dolgozta ki egyedülálló módszerét, mely a zene, a tánc és az érintés gyógyító erejét ötvözi. Pozitív hatásai közé tartozik, hogy segíti önmagunk megismerését, hatékony eszköz a stressz levezetésére, valamint a traumás élmények feldolgozására. Az érintések hatására a lelkünk mélyére eltemetett fájdalom felszakadhat, emiatt előfordul, hogy a terápia során sírni kezdünk, de éppen ezzel indul el a gyógyulás. Fontos megértenünk, hogy mi magunk lehetünk a gyógyítók, hiszen hogyan is várhatnánk el valaki mástól, hogy megoldást találjon személyes problémáinkra? Gondolataink, hiedelmeink, cselekedeteink és választásaink határozzák meg boldogságunkat és testi-lelki egészségünket, így mi vagyunk felelősek a sorsunkért. A body healing terapeuta tulajdonképpen egy „navigátor”, aki kézen fogva kísér minket a megoldás felé vezető bonyolult és fájdalmas úton. A különleges hangulatú csoportos órák táncból, érintésből és meditációból állnak, fókuszban önmagunk megfigyelésével, megértésével, gyógyításával, valamint az elfogadás és a szeretet megélésével. Mivel a terapeuta viszonylag passzív szerepet vállal, megtapasztalhatjuk saját korlátainkat, ráébredhetünk gyógyító erőnkre, és arra hogy mi magunk is segíteni tudunk másoknak.

0023681_1.jpg ()

Mi történik a foglalkozáson?
Az órák rövid meditációval és zenére hangolódással kezdődnek, majd egy hosszabb szabadtánc-blokk következik, ahol a gyertyafényben bátran elengedhetjük magunkat, és megszabadulhatunk a felgyülemlett feszültségeinktől. Eleinte kényelmetlennek érezhetjük, hogy mások előtt kell megmozdulnunk, de ez is a terápia fontos része – le kell győznünk a gátlásainkat, és át kell engednünk magunkat a zenének. A tánc után páros munka következik, itt nincsenek kötött keretek, simogatással, masszírozással gyógyíthatjuk a másik résztvevőt. A bizalom, az elfogadás és az egymás felé nyitás olyan légkört teremt, amely hozzásegíthet bennünket lelki gátjaink lebontásához.
Kiknek ajánljuk?
Leginkább annak, aki első hallásra idegenkedik tőle – véli a terapeuta. Annak, aki úgy érzi, önkéntelenül falakat emel önmaga köré, vagy nem tudja magát elengedni tánc közben, hiszen a body healing segít lebontani ezeket a gátakat. Az óra végén járó meleg ölelés először szintén idegen érzés lehet, ám egy idő után rájövünk, hogy valójában ez a világ legtermészetesebb dolga.
További információ: http://bodyhealing.me/

2. Tánc Életmód Program™ (TÉP) – Problémával küzdőknek vagy útkeresőknek

A Tánc Életmód Program™ a hivatásos művészképzéshez szükséges módszerek ötvözetéből nőtte ki magát, és egészségmegőrző, valamint személyiségfejlesztő technikákat ötvöz. Gyakran érezhetjük úgy, hogy egy adott problémával nem tudjuk, hová forduljunk. Ilyenkor könnyebbséget jelent, ha egy szakemberekből álló csapat – többek között táncpedagógus, Alexander-technika tanár, pszichológus, sportorvos – vesz kezelésbe minket, hogy megtalálhassuk a számunkra legmegfelelőbb módszert, vagy azok egyedülálló kombinációját.
Mi történik a foglalkozáson?
A mentorok a konzultációk során személyre szabott programot alakítanak ki számunkra, amelyek az életünk különböző aspektusaira együttesen hatnak. Ha például túlsúlyosak vagyunk, nemcsak alakformáló vagy táncórán vehetünk részt, hanem orvossal is konzultálhatunk az állapotunkról és az esetleges kockázatokról, igény szerint pedig pszichológus is segít bennünket a teljes életmódváltásban. A program részét képezik a szórakoztató táncórák, az erősítő és fogyasztó foglalkozások, a testismereti, valamint az önismereti kurzusok, mindez pedig olyan kényeztető szolgáltatásokkal egészül ki, mint a szauna és a masszázs.
Kiknek ajánljuk?
A TÉP nem csak azoknak kínál megoldást, akik valamilyen konkrét problémával küzdenek, hanem azok számára is, akik keresik önmagukat, és szeretnék az életminőségüket magasabb szintre emelni. A tánc szerelmesei éppúgy megtalálhatják a nekik való programokat, mint azok, akik szeretnének új módszerekkel megismerkedni, vagy egy inspiráló közegre vágynak.
További információ: www.tanceletmod.com

A témáról bővebben a Wellness magazin februári számában olvashatsz!



További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X