Főoldal > MOZGÁS > Fogyni akarsz és mégis hízol?

Fogyni akarsz és mégis hízol?

egészségfogyókúrazsírégetés
0

Írta:

Sorozatunkban szakértőink publikus olvasói kérdésekre adott válaszaiból válogatunk. Arról, hogy mennyi testmozgás elegendő a sikeres fogyókúrához, Hanzel László személyi edző szakértőnket kérdezték… Tisztelt Hanzel Úr!Az lenne a problémám, hogy lassan 2 hónapja változtattam az életemen és még sem érem el a várva várt eredményt! Mi csinálok rosszul? A helyzet az, hogy szobabiciklit vettem magamnak, amivel két hónapja, […]

Sorozatunkban szakértőink publikus olvasói kérdésekre adott válaszaiból válogatunk. Arról, hogy mennyi testmozgás elegendő a sikeres fogyókúrához, Hanzel László személyi edző szakértőnket kérdezték…

0009295_1.jpg ()

Tisztelt Hanzel Úr!
Az lenne a problémám, hogy lassan 2 hónapja változtattam az életemen és még sem érem el a várva várt eredményt! Mi csinálok rosszul? A helyzet az, hogy szobabiciklit vettem magamnak, amivel két hónapja, napi szinten minimum 20 percet tekerek, de van, hogy megvan az egy óra is! Hasizom felüléseket csinálok 2x20at, és súlyzóval is szoktam tornázni, de csak heti 3 alkalommal. Kevés szénhidrátot eszek, több salátát, gyümölcsöt eszem, sok ásványvizet iszom, és este 6 után már semmit sem eszem. 161 cm vagyok és 68 kiló voltam két hónapja, ami túlsúlyt jelentett már akkor, és ez alatt a két hónap alatt fogyás helyett híztam két kilót, és 70 kilóra nőtt a súlyom! A diétás étrendemet betartom, és minden nap edzek valamennyit, ha jó az idő, már sétálást is beiktatok hetente 2x! Mégis híztam… Ez mitől lehetséges? Milyen mozgásokat végezzek azért, hogy erősödjek, de fogyjak is??
Üdvözlettel: Nikol

Kedves Nikol!
A 20 perc tekerés és a néhány hasizom gyakorlat még együtt sem ütik a 30 percet. Aktív zsírégetés 30-40 perc közepes vagy annál picit nagyobb intenzitású mozgással indul el. Ezért azt javaslom, hogy használja többett a kerékpárt és talán némileg intenzívebben. Valószínűleg a táplálkozási szokásokban is lehetne még néhány dolgot változtatni. Erről kérdezze a WellnessCafe dietetikus szakértőit!

Mi lehet a helyes arány kardió és erőfejlesztés terén? Hogyan találjuk meg a számunkra megfelelő arányt?
Általánosan elmondhatjuk, hogy fogyás célbavételekor a kardióedzést tartjuk dominánsabbnak. Természetesen ez függ az egyén képességeitől is. Ha csak a 2 rész egymáshoz való arányát kellene vázolni, akkor a 70-30% is elfogadható. A legideálisabb kombináció azonban a Power Cardió módszer, melyben alap keringésfokozó mozgás pl. lendületes gyaloglás közben végezzük az alap erőfejlesztő gyakorlatokat. Csukló- vagy kézi súllyal végezhető kargyakorlatokat hajtunk végre, illetve járás közbeni kitöréseket végzünk. Így egy időben megvalósítjuk a keringésfokozást és az erőfejlesztést is. Ez eleinte mindenképp edzői iránymutatást igényel.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X