Főoldal > MOZGÁS > Feszesít, formál, izmossá tesz!

Feszesít, formál, izmossá tesz!

alakformálásfogyókúrahasizom
0

Írta:

Bármilyen, testalkatod hibáit palástoló vagy éppen előnyös formáidat hangsúlyozó bikinit is választasz, azt el kell fogadnod, hogy a hasad bizony mindenképp ki fog látszódni. Nyilván egy színes kendővel vagy egy lenge tunikával elrejtheted majd tested kényes pontjait, de nem árt egy kicsit más módszerhez folyamodnod, ha önbizalommal telve szeretnél végigsétálni a nyár esti fényben úszó […]

Bármilyen, testalkatod hibáit palástoló vagy éppen előnyös formáidat hangsúlyozó bikinit is választasz, azt el kell fogadnod, hogy a hasad bizony mindenképp ki fog látszódni. Nyilván egy színes kendővel vagy egy lenge tunikával elrejtheted majd tested kényes pontjait, de nem árt egy kicsit más módszerhez folyamodnod, ha önbizalommal telve szeretnél végigsétálni a nyár esti fényben úszó vízparton. 🙂 Lássunk egy olyan gyakorlatot, mely szinte minden alakformáló órán felbukkan, és amit bizony kevesen kedvelünk. A szép, feszes hasizmokért azonban szükség van egy cseppnyi áldozathozatalra! Láss hozzá te is!

A gyakorlat:

0010789_1.jpg ()

Így hajtsd végre:

  • Válassz kényelmes ruhát, ami nem szorít és nem akadályoz majd a mozgásban. Egy egyszerű melegítőnadrág és egy ujjatlan, laza póló megteszi. Hajad viseld úgy, hogy a gyakorlat során ne zavarjon!
  • Helyezkedj el a talajon hanyattfekvésben egy tornaszivacson, duplán hajtott fürdőlepedőn vagy egy vastagabb szőnyegen.
  • Kezed tedd tarkóra és szorítsd hátra a könyököd, fejeddel igyekezz a plafon felé tekinteni.
  • Az első lépésként mindkét lábad emeld el a talajról 45 fokos szögben: a bal lábad tartsd meg a talaj felett, a jobb térded pedig húzd fel, és igyekezz közelíteni vele az ellentétes oldali, vagyis a bal könyöködhöz. Természetesen a közelítéshez az is kell, hogy a törzseddel enyhén felemelkedj finoman kihajolj a jobb oldalra és a könyököd is közelítsd a térdedhez. Ez a mozdulat lesz az, amitől majd szépen formálódik az oldalsó hasizom!
  • A gyakorlat következő lépése, hogy a lábaid visszanyújtod a talaj felett 45 fokban, és a törzseddel visszaereszkedsz a talajra. A derekad végig szorítsd a talajhoz!
  • Ezután végezd a gyakorlatot a másik oldalra is: lábaid emeld 45 fokban, a bal lábad hajlítsd és közelítsd a jobb könyököd felé, törzseddel pedig enyhén emelkedj és fordulj a bal oldalra.
  • Mindkét oldalra 20-20 alkalommal végezd a gyakorlatot!

Mire figyelj?

  • A gyakorlat során a derekad mindvégig maradjon a talajon, ne emeld fel, mert annak derékfájás lesz a vége! Végezd úgy a gyakorlatot, mintha közben a köldököd akarnád a talajba préselni.
  • Ne szorítsd le a nyakad, lazán nézz felfelé!
  • Minden felemelkedésnél fújd, a leereszkedéseknél pedig szívd be a levegőt!
  • A gyakorlat végén ne feledkezz meg a nyújtásról sem: hanyattfekvésben emeld a fejed fölé a kezed, nyújtózz a talajon a karoddal felfelé, a lábaddal lefelé, nyújtsd a hasizmaid!

További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X