Főoldal > DIÉTA > Ezért egyél fagyasztott áfonyát!

Ezért egyél fagyasztott áfonyát!

áfonyaantioxidánsbogyós gyümölcsfagyasztott áfonyagyümölcsvitamin
0

Írta:

Az áfonya az egyik legjobban használható gyümölcs diéta idején. Ezen felül kiváló antioxidáns-, ásványianyag- és rostforrás. De tudtad, hogy ha lefagyasztod, még egészségesebbé teszed?

 

Az áfonya egészségügyi előnyei

Az áfonyának számtalan előnye van, ami miatt érdemes gyakran fogyasztani. Azonban ezek az előnyök nagyobbak, ha az áfonya fagyasztott. A bogyók lefagyasztásával segíti az antocianinok koncentrációját. Az antocianin egy természetes gyulladáscsökkentő, mely csökkenti a rák kockázatát is.

Egészséges szív

Amikor a szíved fiatal, bírja a hosszú futásokat is. Ahhoz, hogy egészségesen tartsd a szíved, a legjobb a fagyasztott áfonya. Segítségével csökkented a szívbetegség kockázatát, fejleszted az artériák rugalmasságát, és még a vérnyomásoddal is jót teszel.

Fejleszti a motoros funkciókat

Az évek során az idősebb embereknek csökkenhet a motoros funkciója. Azonban a fagyasztott áfonya segítségével fejleszted a ezeket, és csökkented a kognitív betegségek kialakulásának kockázatát. Kezdd el a fagyasztott áfonya fogyasztását, amilyen gyorsan csak lehet, hogy fejleszd az agyad képességeit is.

fagyafonya2.jpg ()

Jó az emésztőrendszernek

A jó emésztőrendszer az egyik kulcsa az általános egészségnek. Az áfonya nem az egyetlen rostforrás, de a rost elengedhetetlen az emésztőrendszer megfelelő működése érdekében. Azon kívül, hogy rostot tartalmaz, az áfonya nagy jó antioxidáns, ezzel is támogatja az emésztőrendszert. A fagyasztott áfonya bizonyos kutatások szerint csökkenti a vastagbélrák kockázatát.

Csökkenti a demencia kialakulásának kockázatát

Az idősödés folyamán egyre több betegség kialakulása áll fent. Ezek közé sorolható az Alzheimer-kór és egyéb betegségek, például a demencia. Az ilyen panaszok kialakulása minimálisra csökkenthető a fagyasztott áfonya fogyasztásával. Ez a hatás az antocianidoknak köszönhető, mert ezek fokozzák a memóriát, valamint ezen felül az idegek kommunikációját is javítják.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X