Főoldal > DIÉTA > Ez a 10 legjobb étel reggelire

Ez a 10 legjobb étel reggelire

diétaételétkezésreggelitáplálkozás
0

Írta:

Ha ezeket az ételeket beilleszted a reggeli táplálkozásodba, biztosan jót teszel magadnak!

1. Eper

A bogyós gyümölcsök igazi szuper ételek, mivel nagyon erős antioxidánsok, magas kalóriatartalom nélkül. Egy bögre eper fedezi a napi ajánlott C-vitamin mennyiségét a szervezeted számára, miközben rosttal is ellát. Egy 2013-as tanulmány szerint az eper nagyon jó a szívnek is.

2. Kávé

A reggeli presszókávéd nem csak felébreszt, de segít csökkenteni bizonyos betegségek kialakulását (például a diabéteszét és prosztatatrákét), valamint hosszabb életet biztosít. A kávé igen erős antioxidáns, így ezzel is elősegíti, hogy jól induljon a napod. Persze, ha a kávédat tele pakolod cukorral és édesítő szirupokkal, akkor csökkented ezeket a jótékony hatásokat.

3. Tea

Nem vagy egy kávézós alkat? Nem gond, a tea ugyanolyan egészséges hatással lát el. Kevesebb koffeint tartalmaz, de sokkal jobban hidratál a kávénál. Szintén gazdag az immunfokozó antioxidánsokban. Minden fajta tea antioxidáns, de a legegészségesebb megoldás mégis a zöld tea.

4. Kantalup dinnye

Bármilyen gyümölcs kiváló választás reggelire. Csupán 150 gramm kantalup dinnye fedezi a napi C- és A-vitamin szükségletet a szervezet számára, és csupán 50 kalóriát tartalmaz.  Jót tesz a fogaknak és a bőrnek. Ahogy a legtöbb dinnye, a kantalup dinnye és nagyon sok vizet tartalmaz, ezzel segítve azt, hogy egész nap hidratált maradj.

5. Kivi

Ez az aprócska gyümölcs 65 milligramm C-vitamint tartalmaz. Nagyon gazdag káliumban és rostban, így nagyon jót tesz az emésztésednek. Ha nem lelkesedsz a kivi savanykás ízéért, próbáld meg kombinálni banánnal vagy eperrel.

10reggeli2.jpg ()

6. Narancslé

A frissen facsart narancslé egy klasszikus reggeli ital. A rengeteg ásványianyag mellet D-vitaminnal is bőven ellát már kora reggel. A zsíros halak mellett a narancslé nagyban biztosítja a „napfény-vitamint”, ezzel pedig csökkenti a rák bizonyos fajtáinak, a depressziónak és a csontritkulás kialakulását.

7. Vörösáfonya

A vörösáfonya, vagy a vörösáfonya-juice csökkenti a bakteriális sejtek növekedését. Ezen kívül segítik a szervezetet a fertőzések leküzdésében. Kutatások szerint a vörösáfonya fogyasztása csökkenti a rák kialakulását és a rákos sejtek növekedését.

8. Reggeliző pehely

A reggeliző pelyhekkel azért kell óvatosan bánni, mert nagyon sok fajta létezik. Sajnos nagyon sok ezek közül rengeteg cukrot tartalmaz. Ezért érdemes odafigyelni és cukrozatlan, teljes kiőrlésűt választani, mely lassú felszívódásának köszönhetően hosszú távon lát el energiával.

9. Málna

A bogyós gyümölcsökhöz tartozó málna is nagy mennyiségű antioxidánssal lát el. A málna magas rosttartalmú gyümölcs (8 gramm bögrénként), ezen felül C- és K-vitaminban gazdag, hozzájárul az egészséges és erős csontok építéséhez.

10. Teljes kiőrlésű kenyér

A reggelire fogyasztott szénhidrát jó lehet, de nagyon nagy különbség van a sima fehér lisztes és a teljes kiőrlésű pékáruk között. A teljes kiőrlésű termékek rosttal és némi fehérjével is ellátnak. Ezen kívül arra figyelj, hogy a pirítósra kent vaj vagy dzsem csak üres zsírokkal és kalóriákkal lát el tápanyag nélkül.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X