Főoldal > DIÉTA > 8 dolog, amit soha ne fogyassz lefekvés előtt!

8 dolog, amit soha ne fogyassz lefekvés előtt!

alvásdiétaéjszakaétkezésfogyáspihenéstáplálkozás
0

Írta:

A gyomorreflux egész nap problémákat okozhat, és nincs ez másként éjszaka sem. Ezért kell óvatosnak lenned a lefekvés előtti étkezéssel. Íme a lista azokról a dolgokról, amiket inkább kerülj el a lefekvést megelőző órákban!

 

1. Szénsavas italok

A szénsavas italok több savat tartalmaznak, mint az ételek természetes formájukban. A szénsavas italokban lévő széndioxid könnyen nyomást gyakorolhat a gyomrodra.

2. Alkohol

Az alkohol korlátozza a nyelőcső és a gyomor közötti kommunikációt. Ilyenkor történik az, hogy a gyomorszáj nem tudja visszatartani a savat.

3. Csoki

A csokoládé nagyon sok zsírt tartalmaz, valamint koffeint, amely a kakaóban található. Könnyen refluxot és rossz alvást okozhat.

4. Zsíros ételek

Kerüld a hamburgert, jégkrémet, kekszeket, mert ezek mind zsírok, bántják a gyomrodat! Az alkoholmentes üdítők is beletartoznak ebbe a tiltásba.

lefekves2.jpg ()

5. Sajt

Kerüld az olyan lágy sajtokat, amilyen a feta és a mozzarella! Ha egy kevés sajtra vágysz este, inkább válassz egy keményebb fajtát, például parmezánt. 

6. Kávé

Nemcsak azért, mert a koffeintől nem tudsz majd aludni, de a kávé többi összetevője a gyomrodat bántja.

7. Citrusfélék

Ezek a gyümölcsök nagyon egészségesek és finomak a nap folyamán. Este azonban inkább kerüld őket, mert savasságuk miatt irritálják a gyomrot.

8. Magvak

A magvak telített- és telítetlen zsírokban egyaránt gazdagok, de a zsír az zsír, nagy mennyiségben nem tesz jót a gyomornak, főleg este. Tehát ne egyél magvakat este, főleg ne diót, mogyorót, kesudiót.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X