Főoldal > DIÉTA > Ezek a legegészségesebb gyümölcsös reggelik

Ezek a legegészségesebb gyümölcsös reggelik

diétaegészségétkezésfogyásreggeli
0

Írta: and

Mindenki frissen, fitten, energikusan szeretné indítani a napjait, ehhez pedig elengedhetetlen az bőséges, táplál&

Mindenki frissen, fitten, energikusan szeretné indítani a napjait, ehhez pedig elengedhetetlen az bőséges, tápláló reggeli.

A mennyei zabkása

A zab az egyik legfontosabb tápanyag-, vitamin- és energiaforrás. Gyorsítja az anyagcserét, gyógyír emésztési problémákra, teltségérzetet biztosít. Sőt: tele van B1-vitaminnal, ami a szerotonin (boldogsághormon) termelődését fokozza. És ugyan ki ne szeretne egy álmos reggelen jó kedvre hangolódni egy isteni étek mellett?

Hozzávalók:  1 bögre zabpehely, 3 bögre tej/víz, méz/édesítőszer, idénygyümölcsök, ízlés szerint feltétek (kakaó, fahéj, lekvár, kókuszreszelék, stb.)

A tejet/vizet felforraljuk, beletesszük a zabpelyhet, kevergetés mellett néhány percig főzzük, majd félrehúzzuk és lefedjük. Amíg a zab megduzzad, feldaraboljuk a gyümölcsöket. Ha a zabkása kicsit kihűlt, mézzel vagy édesítőszerrel ízesítjük. Hozzáadjuk a gyümölcsöket, feltéteket. Ha főzés közben gazdagítjuk a kását egy reszelt almával, akkor még egészségesebb és finomabb reggelit kapunk.

reggelire2.jpg ()

A sokszínű gyümölcssaláta

Azt mindannyian tudjuk, hogy a gyümölcsök mennyire fontosak az egészséges szervezet számára. A csonthéjasok jótékony hatásairól azonban kevesebb szó esik. Pedig az olajos magvak tele vannak antioxidánssal, kiváló energiaforrások (reggel ez még külön előny is), és nem csak a szív egészségéhez járulnak hozzá, de az agyműködést is serkentik. Az ínyencek egy kis sajttal is megbolondíthatják a salit.

Hozzávalók: idénygyümölcsök, olajos magvak, citrom, méz/édesítőszer, sajtok
A gyümölcsöket, sajtokat összedaraboljuk, a csonthéjasokat durvára törjük. Egy tálba halmozzuk és mézzel/édesítőszerrel, citrommal ízesítjük. Utóbbi meggátolja az alma bebarnulását is. Ha már előző este elkészíted a finomságot az ízek ínycsiklandóan összeérnek reggelre. Zabpehellyel gazdagítva még táplálóbb és egészségesebb.

A fantasztikus smoothie

A smoothie-k előnye, hogy nem kell csak idénygyümölcsökben gondolkodnunk, hiszen egyik fontos hozzávalója a fagyasztott gyümölcs, zöldség. Emellett könnyen és gyorsan elkészíthetőek, telítenek és még a kedvedet is feldobják. Ha nincs fagyasztott gyümölcsöd, rakj a mélyhűtőbe néhányat, de ha elmarad, dobj egy-két jégkockát a smoothie-ba.

Hozzávalók: 1 csésze fagyasztott eper, 1 banán, negyed csésze mandula, fél csésze zabpehely, 1 zsírcsökkentett vaníliajoghurt, 1 kanál juharszirup/méz
Nincs semmi más dolgod, mint összemixelni a hozzávalókat. Ha szeretnéd, néhány dióval még felturbózhatod egy kicsit, így tuti, hogy minden fontos tápanyagot megadsz a szervezetednek.

+ 1 tipp

Reggelente képes vagy az időd nagy részét elpepecselni a fürdőben, és az evésre már nem marad időd? Ha előző este előkészíted a gyümölcsöket, rengeteg időt spórolhatsz meg. De ha végképp nem marad egy perced sem, csak dobd a táskádba a bedobozolt gyümiket, és a munka előtti lopott percekben fogyaszd el.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X