Főoldal > DIÉTA > 5 szuper proteindús étel

5 szuper proteindús étel

diétaétkezésfehérjefogyásizomizomépítésprotein
0

Írta:

Ha fehérje, akkor halfélék, tejtermékek és tojás, ami először eszünkbe jut. Ez utóbbiban például 6 gramm protein található. Nos, ezeken kívül más ízletes élelmiszerrel is bővíthetjük tudástárunkat. Az alábbiakban olyan tippeket olvashattok, melyekben több fehérje található, mint egy darab tojásban.

 

Pirított szójabab

Tökéletes hozzávaló lehet például egy milánói makaróni recepthez. Negyed csésze 15 gramm fehérjét tartalmaz. Azért is érdemes fogyasztani, mert a változó korú nőknél a hőhullámok enyhítésére, az ellenkező nem esetében pedig a prosztatarák kockázatának csökkentésére alkalmas.

Görög joghurt

Egy kis pohár 17 gramm proteint tartalmaz, ami 100 kalóriának felel meg. Nemcsak az izomzatunk építéséhez szolgáló fehérjét tartalmazza, hanem kalciumban is gazdag, ami a csontozatunk fő építőeleme, ennek tetejében pedig a szív- és idegrendszer megfelelő működéséhez is hozzájárul.

Spirulina alga

Nem a hal az egyetlen fehérjedús étel, ami az óceán mélyén rejlik. A spirulina algából csupán két kanál 8 gramm proteint tartalmaz – ez 40 kalóriát jelent. A vér koleszterinszintjét is csökkenti, emellett antioxidánsai védik a szervezetet a rákkeltő gyököktől, ezenkívül erősíti az immunrendszert és lassítja az öregedés folyamatát. Ha leszórjuk a salátánkat egy kis spirulinával, ízvilágával különlegessé  tehetjük a vacsorát.

5feherje2.jpg ()

Gruyère sajt

Ez a svájci sajt az egyik legfinomabb választás: egyszerre édes és sós. A fiatal, tehéntejből készült sajtok krémesek és kissé diósak is az ízvilágukat tekintve. Csupán egy szelet, és több mint 8 gramm proteint fogyasztunk el.

Pirított tökmag

Leginkább a magnéziumtartalma miatt közismert, viszont gazdag proteinforrást is jelent. Számos jótékony hatása mellett csökkenti a koleszterinszintet, valamint az érelmeszesedés (így a szív- és agyi megbetegedések) és a daganatok kockázatát is. Egy negyed csésze tökmag 10 gramm fehérjét tartalmaz.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X