Főoldal > DIÉTA > Körte-kúra a biztos fogyáséert!

Körte-kúra a biztos fogyáséert!

diétaétkezésfogyásfogyókúragyümölcskörtekörte-diétakörte-kúrakúratáplálkozás
0

Írta:

A körte nem csak finom gyümölcs, hanem számos betegség gyógyítója is lehet. Jó hatással van az emésztésre, a gyomorproblémákra, valamint kiváló salaktalanító és méregtelenítő is, ezáltal a diétázók kedvence lesz.

 

Homérosz az istenek ajándékának nevezte

Már régről tudták, hogy a körte nem csak ízletes, de hasznos is. Hazánkban is több fajtája létezik, a császárkörtétől a vilmoskörtéig, a világoszöld színűtől a sötétbarnáig. A körte nem tartalmaz kiemelkedő mennyiségű ásványi sót vagy vitamint. Tartalma azonban olyan összetételű, amelyet számos betegség gyógyítására felhasználhatsz. A benne található B-vitaminok segítik a tápanyagokból felszabadítani az energiát, így a fáradtság leküzdésére kiválóan alkalmasak. Az átlagosnál nagyobb mennyiségű benne a boron, ami a csontok és az izmok állapotára hat jótékonyan. Magas pektintartalmánál fogva pedig csökkenti a különböző zsírok felszívódását, így a vér koleszterinszintjét is kedvezően befolyásolja.

Rostokban az erő

Gyógyító hatását főleg a rostanyagainak köszönheti. Szerencsére sok rost található benne, ezért a belek szempontjából rendkívül előnyös, hiszen serkenti a bélműködést, csökkentve ezáltal a székrekedéssel járó panaszokat, továbbá szerepet játszik a vastagbélrák kialakulásának megelőzésében is. Mivel minden emberi szervezetben sok salakanyag rakódik le, a körte alkalmas a takarító szerepre, ezért ajánlott a kúraszerű fogyasztása. A körte óvja és elősegíti a karcsúságot, mivel megszabadítja a testedet a felesleges víztől, és megtisztít az  ólomtól, a higanytól, és a kadmiumtól.

kortekura2.jpg ()

Körte-kúra

Először egy svéd természetgyógyász, Ebba Waerland alkalmazta a körte-kúrát gyógyítás céljára. Ő az epebetegeket kezelte vele, de hatásos a gyulladásos betegségek gyógyítására is. Napi 4-5 pohár körtelé a hólyaghurutot is enyhíti, de a friss gyümölccsel a pár napos méregtelenítő kúra elvégzése a leghatékonyabb. Ha 2-4 napig, naponta egy-másfél kiló körtét elfogyasztasz, és mást nem eszel, akkor nem csak az szervezetedben érzed meg a hatását, hanem az alakodon is. A körte-kúrát mindig nedvdús, friss körtével végezd! A nyersen, frissen fogyasztott körte ráadásul az agy működését is segíti.

Fűszerezd is!

Nem kell csak önmagában fogyasztani. A körte még finomabb lesz egy kevés fahéjjal vagy szegfűszeggel, ráadásul a fogyasztó hatása is jobban fog érvényesülni.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X